Jente Pironet verrast tijdens Warmste Week live met Coldplay- nummer The Scientist

19 juli 2023! Frontman van Portland Jente Pironet kondigt op zijn socials aan dat de groep alle optredens cancelt. Er zijn tumoren gevonden in de hersenen van Jente en die moeten snel behandeld worden. Maandenlang was er officieel geen nieuws over zijn toestand maar het programma van de Warmste Week van StuBru en MNM pakt in december uit met een wel zeer opvallend gastoptreden: Portland!

Uiteindelijk was het niet Portland die in Brugge zouden optreden. Op vrijdag 23 december staat Jente solo in de studio van de Warmste week. Ontwapenend optimistisch maar wel enigszins zenuwachtig. Maandenlang heeft hij geen podium van dichtbij gezien. In Brugge staat hij plots opnieuw voor een publiek van 15.000 mensen. Alleen! Enkel zijn gitaar als side-kick.

Van zijn gigantisch talent hebben de slechte celletjes, zoals de kanker een paar keer werd genoemd in de loop van de week, geen millimeter afgedaan. Jente beperkt zich voorlopig nog tot een paar van de grootste hits van Portland. De Markt in Brugge werd heel stil en op zich was dat al straf. Het werd pas echt magisch toen Jente Pironet achter de piano kroop. Dat was een primeur. Hij heeft dat instrument pas enkele maanden geleden leren bespelen tijdens zijn chemokuur. Nog straffer was het nummer waar hij mee uitpakte. The Scientist van Coldplay. Uit dank voor de wetenschappers die er voorlopig in slagen om zijn gezondheid weer in de juiste conditie te brengen. Het doet allemaal het beste verhopen. Portland speelt op 8 februari 2024 in de Roma in Antwerpen het eerste concert na de onderbreking door de ziekte van Jente Pironet. Dat concert was echter snel uitverkocht en daarom is er nu een tweede optreden toegevoegd om vrijdag 9 februari. Jente is back. Portland is back! Met dank aan de wetenschap.

Je kan tickets boeken via deze website: https://www.deroma.be/nl/agenda/portland/11890/

Geef een reactie