Uitbaters van Dancing Astrid (Zelem) nemen dansmonument De Kroon in Scherpenheuvel over en plannen heropening

Het overlegcomité gaf vorige vrijdag de horecasector perspectief en vandaag is er al meteen fantastisch nieuws! Van zodra de maatregelen het toelaten gaat Dancing De Kroon in Scherpenheuvel opnieuw open.

Dancing De Kroon was een echt monument in de uitgaanswereld. Achtenveertig jaar lang bleef de danstempel aan alle trends weerstaan. Iedere vrijdagavond en zondagnamiddag zat De Kroon afgeladen vol met mensen die complexloos een dansje wilden placeren en een koele pint wilden drinken.

Vorig jaar in juli kwam de verrassende aankondiging dat uitbater Louis Verstreken ermee stopte. De man was ondertussen 65 jaar en de verplichte sluiting door covid-19 was er te veel aan. Wat op dat moment niet bekend werd gemaakt was dat een jongere telg uit de familie, Natascha Salaets, de zaak had overgekocht.

Natascha Salaets en haar echtgenoot Marc Lenskens hebben al meer dan twintig jaar Dancing Astrid in Zelem. Natascha is de kleindochter van de man die bijna vijftig jaar geleden De Kroon bouwde. Na zijn overlijden werd de zaak eigendom van de drie kinderen en eentje daarvan, Louis Verstreken, heeft De Kroon al die tijd uitgebaat.

Louis is de oom van Natascha Salaets, die de zaak dus, samen met haar man, vorig jaar overkocht. Haar moeder was één van de drie eigenaars.

Familietraditie van vijftig jaar

“We hadden in feite andere plannen met De Kroon”, zegt Natascha. “Maar uiteindelijk willen we een familietraditie die een halve eeuw oud is, niet afbreken. Van zodra het weer mag doen we de dancing in Scherpenheuvel weer open.”

Natascha en Marc blijven ook Dancing Astrid uitbaten maar ze behouden daar enkel de bingo-activiteiten op woensdag- en vrijdagavond. De dansnamiddag op zondag gaat dus niet meer door in Zelem. Dat zal binnenkort enkel nog in Scherpenheuvel plaats vinden. Dansen op vrijdag zal voorlopig nog niet kunnen in De Kroon maar de nieuwe eigenaar sluit niet uit dat dit in de toekomst wel weer mogelijk wordt.

Concept niet gewijzigd

Het concept en de naam van de dancing blijven ongewijzigd. “De Kroon was een referentie in de uitgaanswereld”, zegt Natascha. “Het zou niet slim zijn om dat merk te veranderen. We bouwen gewoon verder op de traditie die al die tientallen jaren succesvol was. We werken zelfs met dezelfde DJ’s.”

Het overlegcomité liet vrijdag voorzichtig uitschijnen dat de opening van de horeca op 1 mei overwogen wordt maar Natascha Salaets denkt niet dat die datum haalbaar is voor het type zaken zoals De Kroon. “Allicht zullen cafés en restaurants sneller open kunnen”, zegt ze. “Bij ons wordt effectief gedanst. Ik ga ervan uit dat we zullen moeten wachten tot de festivals weer mogen georganiseerd worden. Dat zal allicht eerder in de zomermaanden zijn als de vaccinaties verder gevorderd zijn.”

Ondertussen zijn de nieuwe eigenaars van De Kroon volop bezig met de voorbereiding van de heropening. Natascha verzekert ons dat alles er pico bello zal bijliggen. Onze dansschoenen staan alvast klaar.

10 comments

Geef een reactie