22 daklozen in Leuven gevaccineerd tegen covid-19

Het CAW Oost-Brabant meldde vrijdag dat ze in Leuven 22 daklozen hebben gevaccineerd tegen covid-19. Dat gebeurde in de winteropvang in Leuven. De actie was mogelijk door een samenwerking van de eigen straathoekwerkers van de organisatie, verschillende basiswerkingen in Leuven en het OCMW van Leuven.

Er werden ook een aantal daklozen die niet in de winteropvang verblijven overtuigd om zich te laten vaccineren.

De winteropvang in Leuven gebeurt dit jaar in jeugdherberg De Blauwput in Kessel-Lo. Dat wordt beschouwd als een collectieve wooneenheid voor kwetsbare personen en op basis van dat statuut kon de vaccinatie plaats vinden. De vaccins werden besteld via het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). De daklozen kregen het Pfizer/BioNTech-vaccin toegediend. Over drie weken krijgen ze de tweede dosis.

Geef een reactie