22 daklozen in Leuven gevaccineerd tegen covid-19

Het CAW Oost-Brabant meldde vrijdag dat ze in Leuven 22 daklozen hebben gevaccineerd tegen covid-19. Dat gebeurde in de winteropvang in Leuven. De actie was mogelijk door een samenwerking van de eigen straathoekwerkers van de organisatie, verschillende basiswerkingen in Leuven en het OCMW van Leuven.

Er werden ook een aantal daklozen die niet in de winteropvang verblijven overtuigd om zich te laten vaccineren.

De winteropvang in Leuven gebeurt dit jaar in jeugdherberg De Blauwput in Kessel-Lo. Dat wordt beschouwd als een collectieve wooneenheid voor kwetsbare personen en op basis van dat statuut kon de vaccinatie plaats vinden. De vaccins werden besteld via het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap). De daklozen kregen het Pfizer/BioNTech-vaccin toegediend. Over drie weken krijgen ze de tweede dosis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.