Goedele Liekens verhuist allicht naar Schaffen

Televisiepersoonlijkheid en toekomstig politica voor Open VLD Goedele Liekens zou volgens een doorgaans erg goed geïnformeerde bron wel eens naar Schaffen kunnen verhuizen. Zij en / of haar vriend zou de koper zijn van de zogenaamde schans, een schitterend gelegen kasteeltje in Schaffen.

Goedele Liekens heeft een relatie die al vijf jaar duurt met zakenman Luc Jeurissen. Die is zaakvoerder van Work@Home, de grootste dienstencheque-keten van Limburg en gedelegeerd bestuurder van het Houthalense metaalbedrijf MVT.

In 2016 zei Liekens nog het volgende in Story:

Luc is zaakvoerder van een dienstenchequebedrijf in Limburg, en ik wil in Dilbeek blijven wonen omdat ik vaak naar Amsterdam en Londen reis. De enige oplossing is dat ik zou stoppen met werken, want Luc zie ik niet meteen op pensioen gaan.  Hij heeft het nog drukker dan ik! Het komt hem goed uit dat ik af en toe naar het buitenland moet, hij heeft geen behoefte aan een vrouw die thuis op hem wacht. Misschien moet ik in 2017 dus met pensioen, zodat we eindelijk kunnen samenwonen. (lacht) De ellenlange files die we moeten trotseren om elkaar te zien, beginnen immers zwaar door te wegen’.

Het fileleed zou dus wel eens opgelost kunnen zijn voor La Liekens. Alhoewel. Als ze in mei verkozen wordt op de kamerlijst, en dat is bijna een mathematische zekerheid, zal ze regelmatig naar Brussel moeten.

Historisch belangrijk en beschermd patrimonium

Het pand dat ze kochten in Schaffen, is een uniek stukje historisch en beschermd patrimonium waar wel wat kosten aan zijn. De verbouwingen zijn ondertussen al gestart. Het kasteeltje kreeg al een nieuw dak, geen overbodige luxe overigens, als je de EPC-score op de website van Immoweb bekijkt.

Je vindt de pagina hier: https://www.immoweb.be/nl/zoekertje/kasteel/te-koop/diest/3290/id7068629

De omschrijving van het pand op Immoweb


Gelegen op een zeer rustige locatie in Diest vinden we dit voormalige jachtkasteel met prachtige tuin voorzien van prachtige hoogstammige bomen, dit alles omringd door een slotgracht. Verder vinden we op het domein nog een voormalige conciërgewoning met stalgebouw. Rondom liggen de weilanden waardoor het mogelijk is er paarden te houden. Het op te frissen kasteel is voorzien van een prachtige inkomhal met zitruimte/bureau, een woonkamer met zitruimte en zicht op de achterliggende weilanden, een keuken met toegang naar de kelder, een kleine bibliotheek met hierachter een zomerkamer, 6 slaapkamers en een badkamer. Bijna elke ruimte in dit kasteel is voorzien van een open haard uit natuursteen of met originele Delftse blauwe tegels. Ook op het terras is het gezellig vertoeven. De bijgebouwen bieden zeer veel mogelijkheden. Deze kan men eventueel verbouwen tot paardenstallen. Het weiland bedraagt ongeveer 3 hectare

In 2017 stond de schans nog te koop voor 800.000 euro. De uiteindelijke verkoopprijs is niet bekend.

Rijk historisch verleden

De schans heeft een rijk historisch verleden. Het kasteeltje zelf werd gebouwd in 1820 maar de site had al veel eerder een belangrijke rol. Tijdens de brutale oorlogen in de 16de en 17 de eeuw werden in de Kempen en in het Hageland verschillende schansen opgericht. Dat waren plaatsen waar de burgers konden vluchten voor het oorlogsgeweld. Ze groeven brede en diepe grachten uit en met de aarde die dat opleverde werden wallen gebouwd. De schans was enkel toegankelijk met een ophaalbrug. Je kan die structuur nog opmerkelijk goed zien bij de site in Schaffen.

2 comments

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    De keuken staat mij niet aan, anders had ik het direct gekocht 😀

    • Hedwig Neesen

      Haar ook niet. Er komt blijkbaar een nieuwe. Ze gaat dit weekend naar Donald Muylle. Die maakt naar het schijnt nog keukens in zijn eigen fabriek in Roeselare België. En ze krijgt daar 3000 euro aan toestellen gratis. 🙂

Geef een reactie