Brouwerij Buvens pakt uit met exclusieve op eikenhout gelagerde tripel Brunet

Brouwerij Buvens pakte in de nog zeer jonge geschiedenis van het bedrijfje al een paar erg prestigieuze prijzen. De tripelbieren Rost en Blondin kregen een gouden en een zilveren medaille tijdens de World Beer Awards in London.

De reden van dat snelle succes is een combinatie van kwaliteit en knowhow. Brouwer Frank Buvens investeerde in een moderne brouwinfrastructuur in de fabriek van vader Willy Buvens in Webbekom. Hij sprokkelde ook kennis over bier brouwen bij mensen die een decennialange ervaring hebben.

Naast Rost en Blondin blijft Frank zoeken naar vernieuwing. Vorig jaar startte hij de ontwikkeling van Brunet, een ambergekleurde tripel met een toets van koffie en veel hop. Hij brouwde ook Fiston, een biertje met een wat lager alcoholpercentage.

Trippel gelagerd op eikenhouten vaten

Deze week pakt Brouwerij Buvens uit een absolute exclusiviteit. Frank kocht vorig jaar een partij oude eiken vaten op van de Schotse whiskeystoker Bowmore Distillery. In een van die vaten liet hij 200 liter Tripel Brunet lageren. Op die manier krijgt dat kwaliteitsbier een accent van gerookte whiskey. Dat wordt nog versterkt door de houtsmaak van het eiken vat.

Vegan Foodtruck

Er zijn maar 250 flessen van 75 centiliter beschikbaar van dit exclusieve bier. Die kan je enkel op woensdag kopen in de Lumani Vegan Foodtruck van Linda Everaerts, de echtgenote van Frank Buvens. Zij staat sinds vorige week als nieuwe marktkramer in Diest met plantaardige vegan hamburgers en worsten, warme soja-chocomelk, koffie en uiteraard ook de bieren van Buvens.

One comment

  • Jenny ‘Twix’ Jones

    Ik ben (samen met vele anderen) fan van de Buvens bieren maar de Brunet is toch mijn favoriet. Ik ben erg benieuwd naar deze nieuweling. Als die zo lekker is als de ‘grote’ zus dan gaan Frank zijn 250 flessen zo de deur uit zijn!

Geef een reactie