HELABA! content designers

Communicatie is een subtiel schaakspel geworden waarbij klassieke en nieuwe media, bekende en minder bekende koppen, events en inhoud worden vervlochten in een slimme osmose.
De kernvraag in die nieuwe omgeving is hoe jouw merk, product of bedrijf beter kan scoren op het algoritme van de sociale netwerken en de klassieke media.

Wij hebben daar zo onze eigenzinnige mening over.

Je moet voelen wat er in de onderbuik van de samenleving gebeurt. Dat is de kern van succesvolle communicatie. Door onze connectie met het nieuwsplatform Hola Hageland staan we elke dag in de realiteit. We weten wat er leeft en we hebben een breed en zeer verscheiden netwerk.

Dat inspireert ons om efficiënt en creatief te communiceren.

Duidelijk!

Bij Helaba Communicatie zijn we duidelijk!
Duidelijk over waar we goed in zijn en waar we iedere dag ook beter willen in worden.

Onze expertise is commerciële communicatie met inhoud! Dat sociale media daar op dit moment een belangrijke rol in spelen zal niet verbazen!

We kiezen ook heel duidelijk voor een specifiek klantensegment: de lokale ondernemer en KMO.

Die kennen we namelijk door en door. We hebben ondertussen meer dan tien jaar ervaring opgebouwd met de mensen van bij ons die zich iedere dag opnieuw smijten voor hun klanten.
Daar hebben we een les uit geleerd. Wij smijten ons ook voor hen.

Content Designers

Verpakking is belangrijk, zeker ook voor commerciële boodschappen. Maar toch is dat niet ons belangrijkste uitgangspunt. Bij Helaba Communicatie geloven we dat inhoud het verschil maakt. Ook in de flitsende omgeving van de sociale media.
Een sterke tekst maar ook een wervende slogan of een krachtig beeld kunnen overtuigen op korte termijn. Om dat ook op lange termijn te doen moeten ze de effectieve meerwaarde van jouw product of dienst weergeven.

Om dat goed te kunnen doen luisteren we naar je verhaal. We zoeken de sweetspot tussen jouw aanbod en de gevoeligheid van de klant. Dat vertalen we in een overtuigende communicatiecampagne die werkt op langere termijn. Want ook in de sociale media is herhaling belangrijk.

Krachtige inhoud vraagt om een sterke verpakking. We noemen onszelf content designers. Omdat we expertise hebben opgebouwd in drie domeinen die de verpakking extra cachet geven.

Een krachtige sociale mediastrategie…dat is een slimme combinatie van pakkende films en foto’s, een sterke tekst en ervaring met de opportuniteiten die de media bieden.

  • We beschikken over een pool van technisch onderlegde fotografen, ieder met een eigen expertise. Product- of portretfotografie vragen andere kwaliteiten als bijvoorbeeld festivalfotografie. We zetten de juiste talenten in op de plaats waar hij of zij de beste resultaten neerzet.
  • Ons team van creatieve cameramensen kan een klassieke aanpak aan maar net zo goed maken we flitsende filmpjes die hoog scoren in de sociale media.
  • Onze copywriters bedenken catchy slogans maar we schrijven met plezier ook een boeiende longread neer. Die koppelen we daarna op een slimme manier in jouw sociale mediamix.

Sociale Media Spinners

Mooie beelden en scherpe teksten zijn geen garantie voor succes. Ze moeten ook op de juiste drager staan. De sociale media creëren een totaal nieuwe omgeving met andere spelregels. Die moet je echt in de vingers hebben.

Die nieuwe media hebben allemaal hun specifieke doelpubliek. De selectie van de juiste media is complex en wijzigt permanent. Er komen nieuwe media bij maar ook de manier waarop ze hun publiek aanspreken evolueert bijna dagelijks. Algoritmes luisteren naar een logische taal. Ze laten zich beïnvloeden door de inzet van een slimme communicatiestrategie.

De samenstelling van de juiste mediamix bepaalt het succes van je campagne.

Bij Helaba Communicatie volgen we iedere dag opnieuw de aanpassingen die gebeuren aan de krachtigste en populairste media. We informeren onze klanten over die knowhow met een leesbare en praktisch samengestelde nieuwsbrief. Maar we vertalen die kennis vooral in de nieuwe maar ook in de lopende campagnes. Je bent dus altijd mee met de nieuwste regels en inzichten.

Ambassadeurs van jouw merk

Bij Helaba Media doen we meer dan producten, diensten of merken promoten en bekend maken. We worden echte ambassadeurs van jouw merk.

We worden zelf enthousiaste gebruikers, we showen je producten en zorgen maximaal voor visibiliteit. We praten en getuigen erover en weken interesse los bij potentiële klanten

Dat koppelen we aan een slimme communicatiestrategie in de klassieke en / of nieuwe media. Die dynamieken gaan op termijn mekaar versterken.

Event hunting

Bij Helaba Media zijn we erg sterk in event hunting. Onze jonge ploeg van content creators is aanwezig op het terrein van alle trendy events in het Hageland . Met de smartphone, een fototoestel, een camera of een drone. Ze verzamelen beelden en interviews en sturen die on the spot door naar de content creator. Die corrigeert en publiceert zo snel mogelijk een deel van dat materiaal op basis van een goed doordacht publicatieschema. Content die wat meer tijd verdraagt bewaren we voor de periode na het event.

Focus op data

Een slimme sociale mediastrategie vertaalt zich in cijfers. Data, om het met een trendy woord te zeggen. Die data volgen we dagelijks in detail op. Ze zijn de handwijzers naar het succes van jouw campagne. We houden permanent de focus op het resultaat. Dat doen we door je campagne te sturen op een gespecialiseerd platform. We volgen hoeveel mensen je campagne bekijken en wie dat zijn. Als het nodig is sturen we bij. We houden de focus op jouw succes.

Wat we recent hebben opgeleverd

Beleef – film in opdracht van de CD&V fractie van provincie Vlaams-Brabant