HELABA! content designers

Klassieke reclame is passé. Marketing en publiciteit zijn een subtiel schaakspel geworden waarbij klassieke en nieuwe media, bekende en minder bekende koppen, events en inhoud worden vervlochten in een slimme osmose.
De kernvraag in die nieuwe omgeving is hoe jouw merk, product of bedrijf kan scoren op de algoritmes van de sociale netwerken. Wij hebben daar zo onze eigenzinnige mening over.

Duidelijkheid

We kiezen voor duidelijkheid bij Helaba Communicatie!
Duidelijkheid over waar we goed in zijn en waar we iedere dag ook beter willen in worden.

Onze expertise is commerciële communicatie! Hoe leg je aan een (potentiële) klant uit dat hij of zij jouw product of dienst moet kopen. Dat sociale media daar op dit moment een belangrijke rol in spelen zal allicht niet verbazen!

We kiezen ook heel duidelijk voor een specifiek klantensegment: de lokale ondernemer en KMO. Die kennen we namelijk door en door. We hebben ondertussen meer dan tien jaar ervaring opgebouwd met de mensen van bij ons die zich iedere dag opnieuw smijten voor hun klanten.
Daar hebben we een les uit geleerd. Wij smijten ons ook voor hen,.

Content Designers

Verpakking is belangrijk, zeker ook voor commerciële boodschappen. Maar toch is dat niet ons belangrijkste uitgangspunt. Bij Helaba Communicatie geloven we dat inhoud het verschil maakt. Ook in de flitsende omgeving van de sociale media.
Een sterke tekst maar ook een wervende slogan of een krachtig beeld kunnen overtuigen op korte termijn. Om dat ook op lange termijn te doen moeten ze de effectieve meerwaarde van jouw product of dienst weergeven.

Om dat goed te kunnen doen luisteren we naar je verhaal. We zoeken de sweetspot tussen jouw aanbod en de gevoeligheid van de klant. Dat vertalen we in een overtuigende communicatiecampagne die werkt op langere termijn. Want ook in de sociale media is herhaling belangrijk.

Krachtige inhoud vraagt om een sterke verpakking. We noemen onszelf content designers. Omdat we expertise hebben opgebouwd in drie domeinen die de verpakking extra cachet geven.

Een krachtige sociale mediastrategie…dat is een slimme combinatie van pakkende films en foto’s, een sterke tekst en ervaring met de opportuniteiten die de media bieden.

  • We beschikken over een pool van technisch onderlegde fotografen, ieder met een eigen expertise. Product- of portretfotografie vragen andere kwaliteiten als bijvoorbeeld festivalfotografie. We zetten de juiste talenten in op de plaats waar hij of zij de beste resultaten neerzet.
  • Ons team van creatieve cameramensen kan een klassieke aanpak aan maar net zo goed maken we flitsende filmpjes die hoog scoren in de sociale media.
  • Onze copywriters bedenken catchy slogans maar net zo goed schrijven ze een boeiende longread neer. Die koppelen we daarna op een slimme manier in jouw sociale mediamix.

Sociale Media Spinners

Mooie beelden en scherpe teksten zijn geen garantie voor succes. Ze moeten ook op de juiste drager staan. De sociale media creëren een totaal nieuwe omgeving met andere spelregels. Die moet je echt in de vingers hebben.

Die nieuwe media hebben allemaal hun specifieke doelpubliek. De selectie van de juiste media is complex en wijzigt permanent. Er komen nieuwe media bij maar ook de manier waarop ze hun publiek aanspreken evolueert bijna dagelijks. Algoritmes luisteren naar een logische taal. Ze laten zich beïnvloeden door de inzet van een slimme communicatiestrategie. De samenstelling van de juiste mediamix bepaalt het succes van je campagne.

Bij Helaba Communicatie volgen we iedere dag opnieuw de aanpassingen die gebeuren aan de krachtigste en populairste media. We informeren onze klanten over die knowhow met een leesbare en praktisch samengestelde nieuwsbrief. Maar we vertalen die kennis vooral in de nieuwe maar ook in de lopende campagnes. Je bent dus altijd mee met de nieuwste regels en inzichten.

Specifieke toepassingen

Bij Helaba Communicatie doen we meer dan producten, diensten of merken promoten. We gebruiken onze knowhow ook voor specifieke toepassingen.

We hebben bijvoorbeeld ervaring opgebouwd met de werving van personeel. Sommige bedrijven hebben het momenteel moeilijk om de juiste profielen te vinden via de klassieke mediakanalen. Via de juiste sociale media lukt dat veel efficiënter. Het is bovendien ook veel goedkoper.

Door die nieuwe kanalen te gebruiken koppelen we werving aan de opbouw van het imago van je bedrijf of je merk. Die dynamieken gaan op termijn mekaar versterken. Een bedrijf dat positief gepercipieerd wordt in de sociale media, is allicht ook aantrekkelijk als werkgever.

Focus op data

Een slimme sociale mediastrategie vertaalt zich in cijfers. Data, om het met een trendy woord te zeggen. Die data volgen we dagelijks in detail op. Ze zijn de handwijzers naar het succes van jouw campagne. We houden permanent de focus op het resultaat. Dat doen we door je campagne te sturen op een gespecialiseerd platform. We volgen hoeveel mensen je campagne bekijken en wie dat zijn. Als het nodig is sturen we bij. We houden de focus op jouw succes.

Wat we recent hebben opgeleverd

Beleef – film