Serviceflats van ‘t Fruithof na 5 jaar leegstand eindelijk effectief open

Vorige maand raakte bekend dat de impasse rond de 28 serviceflats van Residentie ‘t Fruithof aan de Dries in Glabbeek eindelijk werd doorbroken. Het nieuwgebouwde complex stond vijf jaar leeg door een gerechtelijke betwisting tussen de bouwheer en de oorspronkelijke exploitant. De serviceflats werden gebouwd in 2017. Het project kostte ongeveer 5 miljoen euro. Het complex bestaat uit 20 assistentiewoningen met 1 slaapkamer en 8 met twee slaapkamers. Er is ook een conciërgewoning, een activiteitenzaal, een petanquebaan en een ruime tuin. De opening moest in 2018 gebeuren maar de bouwheer B&R en de exploitant van het complex, destijds was dat Vulpia, raakten het niet eens over de verkoop- en verhuurkost.

Ondertussen is Vulpia niet langer partij in het project. De exploitatie gebeurt voortaan door Paloma Vlaanderen. Die groep heeft 462 serviceflats in beheer en ze werken al samen met het OCMW van Glabbeek. De nieuwe partners laten er ondertussen geen gras meer over groeien. Op donderdag 1 juni 2023 werden de 28 serviceflats in gebruik genomen. Burgemeester Peter Reekmans en CEO Marc Driesen van Paloma Vlaanderen mochten het lintje doorknippen in aanwezigheid van mandatarissen van de gemeente.

Intussen zijn er al 4 serviceflats verhuurd en de eerste bewoners nemen er tegen einde juni hun intrek. Burgemeester Peter Reekmans kijkt alvast uit naar een positieve samenwerking tussen ons OCMW en de nieuwe exploitant.

Geef een reactie