Slotrit rittenwedstrijd voor juniors in Schoonderbuken

Schoonderbuken heeft een decennialange traditie met koers. Er was een tijd dat het dorpje vijf kermiskoersen in een week organiseerde. De teloorgang van de dorpscafé’s betekende echter ook de afbouw van de koersen. Het kermiscomité van Schoonderbuken heeft die traditie een paar jaar geleden weer nieuw leven ingeblazen. In juli van vorig jaar slaagden ze er zelfs in om op een coronaveilige manier een van de oefenwedstrijden van de Belgische wielrijdersbond te organiseren. Dat lukte perfect. Alles verliep netjes volgens de regels en er waren achteraf geen piekende besmettingscijfers. Job well done dus.

Die ervaring loont en het levert het kermiscomité van Schoonderbuken een stevige reputatie op. In die mate zelfs dat Marc Verbeeck, een van die andere pioniers van de koers in onzekere omstandigheden en zaakvoerder van Vermarc Sport, met de organisatoren in Schoonderbuken in zee gaat.

Marc Verbeeck is de zoon van Frans Verbeeck. Zelfs als je geen koersliefhebber bent heb je allicht ooit het interview gezien waarin Frans aan Fred De Bruyne uitlegt dat Eddy Merckx 5 kilometer rapper rijdt dan al de rest van het peloton. Die uitspraak deed hij nadat hij in de Ronde van Vlaanderen van 1975 honderd kilometer in het wiel van de kannibaal had zitten sterven.

De zaakvoerder van Vermarc Sport was vorig jaar de eerste die zijn nek uitstak en opnieuw een wielerwedstrijd voor profs organiseerde. Verbeeck gaat dit jaar verder op dat elan. Met zijn initiatief Vermarc Cycling Project organiseert hij van 23 tot en met 25 juli een driedaagse rittenwedstrijd voor juniores. Momenteel staan er al 20 Belgische teams op de deelnemerslijst maar er worden ook 2 teams uit het Groothertogdom Luxemburg en een team uit Nederland aangekondigd.

De eerste rit van de driedaagse komt aan in Nieuwrode en de tweede in Liedekerke. De slotrit wordt op zondag 25 juli in Schoonderbuken gereden. Dat is in principe ook de eerste zondag van de kermis. Hopelijk zijn op dat moment de virusremmende maatregelen afgebouwd en kan Schoonderbuken een stevig post-corona wielerfeestje vieren.

Geef een reactie