Tuincentrum Alaerts mag eindelijk weer open

Op de baan van Rillaar naar Aarschot staan de tuincentra in een bosje geschraagd naast mekaar. De meeste van die centra mochten de voorbije weken open blijven omdat ze meer dan 50% dierenvoeding verkopen. Enkel Tuincentrum Alaerts-Nijs met de sympathieke zaakvoerder Roger Alaerts moest dicht. De man verkoopt namelijk alleen maar planten en bloemen en wat potterie.

Het is in de huidige situatie erg delicaat om de juiste afwegingen te maken en beslissingen te nemen. Het onevenwicht dat hier gecreëerd werd was echter vrij duidelijk. In de brede regio heeft allicht niemand een plantje minder gekocht. Men heeft het alleen niet bij Roger Alaerts gekocht maar bij zijn concurrenten die wel mochten open blijven. Onrechtstreeks had die maatregel zelfs een pervers effect omdat het de densiteit in de andere centra, die wel konden openen, verhoogt.

Els Ampe heeft goed nieuws voor Roger

Roger Alaerts heeft er alles aan gedaan om zijn standpunt hierover te onderbouwen. Hij geraakte zelfs in de dagelijkse live-uitzending FCBK LIVE van het Brusselse kamerlid Els Ampe. Ampe is een van de kandidaten voor het voorzitterschap bij Open VLD. Zij liet toen al uitschijnen dat er hoop was voor Roger.

Die gaf, naast een pleidooi om opnieuw open te mogen, nog snel wat advies mee. Je kan momenteel zowat alles planten maar het zou wel moeten regenen, weet de man.

Ondertussen kwam er goed nieuws voor Roger. Premier Wilmes kondigde vandaag aan dat tuincentra weer open mogen. In tuincentrum Alaerts-Nijs werd al stevig getimmerd en geïnstalleerd. Er komen plexiglazen schermen en Roger gaat maatregelen invoeren om de sociale afstand te bewaren. Er komt ook een beperking voor het aantal mensen dat in het tuincentrum binnen mag.

Geef een reactie