Hageland krijgt 1400 FFP2 maskers van Lions Club Belgium

Lions Club Belgium kocht voor 150.000 euro beschermingsmateriaal aan, onder meer 60.000 FFP2-maskers die vooral gebruikt worden door zorgverleners. 1400 FFP2-maskers kwamen naar het Hageland. De rest van het beschermingsmateriaal wordt verdeeld over zorginstellingen en hulpverleners in het ganse land.

Vandaag 15 april kwam zonevoorzitter Lieve Forier 50 maskers overhandigen aan directeur Erik Peirelinck van VZW Martine Van Camp. Dit gebeurde in aanwezigheid van Bart Stals, voorzitter van Lions Club Diest.

Bij Home Martine Van Camp willen ze de maskers voorlopig bijhouden om ze te kunnen gebruiken als er een vermoeden van Corona is. Ze kunnen dan de zorgverleners beschermen tegen besmetting.

In zorginstellingen zoals VZW Martine Van Camp is het onmogelijk steeds afstand te houden. Alle dagcentra zijn momenteel dicht en de gebruikers blijven thuis. De mensen die in één van de leefgroepen van de VZW wonen kunnen niet meer naar huis en mogen geen bezoek ontvangen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wanneer er een besmetting zou worden vastgesteld, moet de begeleiding zorg kunnen geven, zonder zelf het risico te lopen op besmetting. Deze maskers, samen met de speciale pakken die VZW Martine Van Camp aankocht, zullen dan ingezet worden.

Lieve Forier en Bart Stals gingen ook langs bij de brandweerpost Diest. Luitenant Erik Valgaeren kreeg een voorraad van 100 maskers. Bij eventuele evacuaties moeten de brandweermensen zich kunnen beschermen omdat ze niet weten of zij bij zieke of gezonde mensen terecht komen.

Ook Groenhoef in Scherpenheuvel, dat gesteund wordt door de vijf Lions Clubs van het Hageland, kreeg een voorraad van deze FFP2 maskers. Een duizendtal maskers worden bezorgd aan Eerstelijnszorg Demerland die deze ter beschikking stelt van alle zorginstellingen in de streek Aarschot-Diest.

Geef een reactie