Freetime Aarschot is nu Brico Aarschot

Doe-het-zelfwinkel Freetime in Aarschot is deze week een franchise geworden van de Brico-keten.

Brico is een merknaam van de Maxeda DIY Group. Dat is met 345 winkels en meer dan 7.000 medewerkers de marktleider in de doe-het-zelf markt in de Benelux. De keten heeft 192 winkels in Nederland onder de merknaam Praxis. In België zijn er 140 Brico’s en in Luxemburg zijn er 13 BricoPlanit-zaken.

De familie Troukens die Freetime in handen hadden, treden op als franchisenemer. De winkel krijgt een aangepast assortiment en een nieuwe aankleding.

De familie Troukens beheerst al decennialang de doe-het-zelf sector in Aarschot. Grootvader Maurice startte in 1955 met de Unic-Troukens groep. In 1976 richtte Joos Troukens Freetime op. Luc en Marc Troukens begonnen met Unikamp. De twee vestigingen van de clan Troukens werden eigenlijk mekaars concurrenten. Pieter-Jan Troukens had in 2005 Freetime overgenomen van zijn vader. Om de onderlinge concurrentie t op te lossen nam Pieter-Jan Troukens in 2011 Unikamp over. Het aanbod van beide winkels werd daarna wat verder uit mekaar getrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.