Sciensano stuurt waarschuwing naar Beringen-Hageland momenteel relatief virusvrij

Covid-19 breekt opnieuw en snel uit. Bij Sciensano proberen ze om dat zo lokaal mogelijk te traceren. Op die manier kan er ook lokaal ingegrepen worden. Zaterdagmiddag vertrok onder meer een waarschuwing naar Beringen. Daar zijn momenteel 11 gevallen van covid-19. Er werden ook 4 dagen na mekaar nieuwe gevallen vastgesteld en het aantal besmettingen steeg ook vier dagen na mekaar. In Heusden-Zolder en in Houthalen-Helchteren is de situatie nog iets ernstiger. Daar zijn respectievelijk 23 en 17 besmettingen. Het gaat enkel om effectief vastgestelde gevallen. Allicht is het aantal covidbesmettingen er hoger.

In het Hageland doen we het momenteel nog zeer goed. De datamonitor van Sciensano geeft momenteel 3 besmettingen in Diest en telkens 1 geval in Scherpenheuvel-Zichem en in Aarschot. Bekkevoort, Kortenaken, Geetbets, Linter, Holsbeek, Glabbeek, Tielt-Winge, Begijnendijk en Lubbeek staan op nul. Ook in Halen en Tessenderlo zijn momenteel geen gekende besmettingen.

Geef een reactie