Sciensano stuurt waarschuwing naar Beringen-Hageland momenteel relatief virusvrij

Covid-19 breekt opnieuw en snel uit. Bij Sciensano proberen ze om dat zo lokaal mogelijk te traceren. Op die manier kan er ook lokaal ingegrepen worden. Zaterdagmiddag vertrok onder meer een waarschuwing naar Beringen. Daar zijn momenteel 11 gevallen van covid-19. Er werden ook 4 dagen na mekaar nieuwe gevallen vastgesteld en het aantal besmettingen steeg ook vier dagen na mekaar. In Heusden-Zolder en in Houthalen-Helchteren is de situatie nog iets ernstiger. Daar zijn respectievelijk 23 en 17 besmettingen. Het gaat enkel om effectief vastgestelde gevallen. Allicht is het aantal covidbesmettingen er hoger.

In het Hageland doen we het momenteel nog zeer goed. De datamonitor van Sciensano geeft momenteel 3 besmettingen in Diest en telkens 1 geval in Scherpenheuvel-Zichem en in Aarschot. Bekkevoort, Kortenaken, Geetbets, Linter, Holsbeek, Glabbeek, Tielt-Winge, Begijnendijk en Lubbeek staan op nul. Ook in Halen en Tessenderlo zijn momenteel geen gekende besmettingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.