Frederik Laeremans verkoopt Superbeton om toekomst van het bedrijf veilig te stellen

Zaakvoerder van Superbeton Frederik Laeremans kondigt in een Youtube filmpje op de website en de socials van het bedrijf aan dat hij Superbeton moet overlaten. De financiële situatie van het bedrijf is dermate zorgwekkend dat enkel een overname door een financieel sterke speler het bedrijf nog voldoende zekerheid kan bieden. Iterum BV uit Dilsen-Stokkem neemt Superbeton over en garandeert voorlopig ook dat de volledige ploeg van ongeveer 35 mensen aan de slag kan blijven. De vestiging in Aarschot zou ook behouden blijven.

Frederik Laeremans zal de operationele leiding van het bedrijf overlaten aan Jeroen Dumortier. Frederik is de kleinzoon van Florent Laeremans die Superbeton in 1967 opstartte. Hij is in gans Vlaanderen bekend door zijn deelname aan The sky is the limit. De zeer goed geïnformeerde website “De Rijkste Belgen” schat het vermogen van Frederik Laeremans op 15 miljoen euro. Frederik Laeremans zal zich naar alle waarschijnlijkheid vooral gaan focussen op Intrajoint. Dat is een samenwerkingsverband van bedrijven die zich specialiseren in circulaire en geïntegreerde infrastructuur- en wegenbouw. Superbeton was daar een van de belangrijke partners in. Het is niet duidelijk of dat na de overname ook zal blijven.

Florent Laeremans woonde als jonge twintiger met zijn echtgenote José Van den Broeck in een woonwagen in het Waalse Blaton. In 1959 kochten ze een huis in Herselt en daar startte Florent Laeremans in 1967 de betoncentrale die de start zou zijn worden van het bedrijf Superbeton. Het bedrijf groeide bijzonder snel en op het hoogtepunt had Superbeton 120 vrachtwagens bollen met 150 personeelsleden op de loonlijst. Het bedrijf had betoncentrales in Herselt, Schoten, Leuven en Grimbergen. In 1987 werd Superbeton verkocht aan Inter Beton.

Geert Laeremans, de zoon van stichter Florent, begon daarna opnieuw met een betoncentrale. Hi spitste zich vooral toe op aanbestedingen voor openbare aanbestedingen voor wegenwerken. In 2017 kwam kleinzoon Frederik Laeremans aan het hoofd van het bedrijf. Hij zou in 2018 Superbeton verkassen naar het bedrijventerrein in Aarschot. De zone van 4 hectare op Blauberg werd omgevormd tot een KMO-zone met ruimte voor een dertigtal bedrijven.

Geef een reactie