Heraanleg fietspaden Basilieklaan start op 16 augustus

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf volgende week een nieuwe asfaltverharding aan op de fietspaden tussen de Peggerstraat en de de site van kleuterschool Onze-Lieve-Vrouw in Scherpenheuvel. Dat moet voor meer comfort en veiligheid zorgen. Aan de oversteekplaatsen worden de boordstenen aangepast. Nieuwe rode markeringen geven duidelijk de overgangen naar de zijstraten aan.

De werf werd eerder al eens uitgesteld maar de timing van die werken lijkt nu definitief vast te staan. De werf start op woensdag 16 augustus en gaat een tweetal weken duren. In principe moet de heraanleg klaar zijn voor het begin van het nieuwe schooljaar.

De werken starten op het fietspad richting Scherpenheuvel, daarna verplaatst de werf naar het fietspad richting Aarschot. De Basilieklaan blijft open voor het verkeer, er wordt gewerkt met korte werfzones. Voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen de werfzones gewoon passeren. Fietsers moeten op de locaties waar gewerkt wordt tijdelijk op de rijbaan fietsen. Auto’s moeten rekening houden met tijdelijke verkeerslichten en met een snelheidsbeperking van maximaal 30 km/uur. Er geldt ook een parkeerverbod.

De bushalte van De Lijn aan de werfzone wordt steeds bediend, maar bussen kunnen vertraging oplopen.

De zijstraten worden enkel afgesloten als op die plaats gewerkt wordt. In dat geval zorgt de werfleiding voor een plaatselijke omleiding.

2 comments

Geef een reactie