Inwoners van Halen krijgen vaccinatie in CC Den Amer in Diest – geen vaccinatiecentrum in Glabbeek

De definitieve locaties voor de vaccinatiecentra tegen covid-19 worden stilaan duidelijk. Dat levert hier en daar nog een verrassing op.

Inwoners van Halen bijvoorbeeld, moeten hun prikjes laten zetten in CC Den Amer in Diest. Halen maakt deel uit van de Eerstelijnszone MidWestLim en dus niet bij de Eerstelijnszone Demerland waar Diest deel van uitmaakt.

De vaccinatiecentra van MidWestLim komen echter in Watt17 in Heusden-Zolder en in de Expohallen van Houthalen-Helchteren. Dat is te ver voor de inwoners van Halen. Deze beslissing werd genomen met de betrokken burgemeesters van ELZ MidWestLim, ELZ Demerland, en het medische team. 

De beslissing is opmerkelijk. Einde december was er nog een stevige discussie over de regiovorming. Op termijn zullen gemeentes in een bepaalde regio al hun samenwerkingsverbanden over de gemeentegrens moeten organiseren binnen de regio. Diest twijfelde tussen de regio Limburg en de regio Oost-Brabant. Vooral de verwerking van het huishoudelijk afval was een struikelsteen. Diest is namelijk als enige gemeente in Vlaams-Brabant aangesloten bij Limburg.net en dat contract loopt nog tot 2037.

Uiteindelijk werd het toch Oost-Brabant en daarmee komt er op termijn ook een einde aan de samenwerkingsverbanden met Halen. Maar nu nog even niet dus.

Voor de Eerstelijnszone Demerland is er dus definitief duidelijkheid.

  • Moeten naar de stadsfeestzaal van Aarschot: Aarschot, Tielt-Winge, Begijnendijk.
  • Moeten naar CC Den Amer Diest: Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort en Halen

Ook in de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland is er duidelijkheid. De vaccinatiecentra komen daar in Domein ‘t Park in Landen en in het Rijksadministratief centrum in Tienen.

  • Moeten naar Tienen: Tienen, Boutersem, Hoegaarden, Kortenaken en Glabbeek
  • Moeten naar Landen: Landen, Linter, Geetbets en Zoutleeuw

Burgemeester Peter Reekmans had vorige week nog een poging ondernomen om een vaccinatiecentrum in te richten in Hangar 44 in Glabbeek. Daar is de Eerstelijnszone dus niet in meegegaan.

In principe moetend e vaccinatiecentra stand-by zijn op 15 februari 2021 maar verschillende bronnen dicht bij het dossier fluisteren ons in dat die datum vervroegd zal worden. V-Day komt korter bij

Geef een reactie