Gezelligheid troef tijdens nieuwjaarsrecepties in de regio

Vorige zondag werd in Diest en in Scherpenheuvel op hetzelfde moment geklonken op het nieuwe jaar.

In Diest is de nieuwjaarsreceptie een traditie die al enkele jaren meegaat. De formule werd dit jaar wat aangepast. Geen livemuziek meer om de zaak in te leiden maar The Scabs klonken door de boxen. De receptie verkaste ook van de Grote Markt naar de Kaai. Dat is alleszins veiliger omdat er geen auto’s in de buurt zijn maar door de massale opkomst van de inwoners was het plein misschien wat te krap. Burgemeester Christophe De Graef gunde in zijn toespraak iedere schepen een stukje van de aandacht. Hij pleitte ook voor overleg en dialoog. Met mekaar praten is voor de burgemeester een prioriteit. “Dat moet ook bij de diensten in het stadhuis gebeuren”, zei hij. Allicht was het goed bedoeld maar het zal algemeen directeur Myriam Parys toch wat vreemd in de oren hebben geklonken. Kinderburgemeester Dea Berisha kwam ook nog even het aan woord en ze deed dat op een bijzonder geanimeerde manier. Het feestje evolueerde daarna verder naar de gezelligheid van de vorige jaren met de ondersteuning van versgemaakte soep, frisdranken, jenever, Gildenbier en wafelbakker Tom.

Je kan verder lezen na de afbeeldingen

In Scherpenheuvel-Zichem was de receptie een primeur maar het werd meteen ook een stevig succes. De zaak was prima georganiseerd door de stadsdiensten. Er was opmerkelijk veel volk, ook van de deelgemeenten. Ook hier een toespraak door burgemeester Manu Claes en daarna zorgen drankjes en verse soep voor een spontane gezelligheid.

In Aarschot nodigt het stadsbestuur de inwoners op zondag 12 januari van 11.00 uur tot 12.30 uur uit op de Grote Markt. Vorig jaar was daar een toffe liveband en ook dit jaar zal een dansje op livemuziek mogelijk zijn.

Geef een reactie