‘t Stamineeke brengt met Joshua & David Ronaldo twee muzikale klasbakken samen

David Ronaldo, een van de broers die zijn naam en zijn creativiteit geeft aan het unieke Circus Ronaldo, is ook een bijzonder getalenteerde muzikant. Volgende maandag 4 maart staat hij in ‘t Stamineeke in Webbekom op het podium met Joshua Vercammen, nog zo’n muzikale klasbak die een breed repertoire van de betere popmuziek magistraal kan coveren.

Deze twee rasmuzikanten zijn allebei in uiteenlopende muzikale projecten betrokken. David Ronaldo vormt met Charly Verbinnen, Marco Epis en Tim Van Passel de band David Ronaldo & The Dice. Ze wisselen eigen nummer af met een selectie uit het repertoire van Led Zeppelin, de Rolling Stones, Fleedwood Mac, CCR, Jimi Hendrix, Black Crowes, Neil Young Bob Dylan en Tom Petty. Met zijn vriendin Lesley Verbeeck startte David Ronaldo het duo The Black Sneakers. Zij brengen samen de meer gevoelige pareltjes uit de betere popmuziek.

Ook Joshua Vercammen is een zanger-componist die in verschillende creatieve projecten betrokken is. Joshua speelt vaak samen met Bart “Bartman” Buls, met Kirri Valvekens en dus ook met David Ronaldo. David en Joshua stonden vorig jaar al op een aantal podia van de tofste muziekkroegen in de regio. Ze knopen nu opnieuw aan met die reeks. Deze twee klasbakken brengen een puur, ruw en ongepolijst repertoire uit de sixties, seventies en eighties.

Op de dag dat Willy Willy overleed lieten ze al een sterk staaltje horen van wat je maandag kan verwachten. Ze coverden Hard Times van The Scabs. Zomaar uit de losse pols.

Raised Right Man

Het optreden van David en Joshua is een voorschotje op een nieuw muzikaal project dat allicht deze zomer definitief vorm krijgt. Samen met Bart Buls en Kirri Valvekens werken David en Joshua aan Raised Right Man. Vier klasbakken samen op een podium, dat gaat gensters geven. Het wordt een mooie muzikale zomer.

Geef een reactie