Brandweer Diest scoort hoog met open dag

Foto’s Caroline Julien en Hedwig Neesen

Meer dan 2500 bezoekers kwamen vorige zondag naar de open dag van brandweer Diest. Dat onverwacht hoge aantal bezoekers zorgde er zelfs voor dat de brandweermensen een noodinterventie naar de brouwer moesten organiseren om de dorstige bezoekers te blijven laven.

Uiterst professioneel

De organisatie van de open dag was bijzonder doordacht aangepakt. De mix van actie, kinderanimatie en preventie zorgde ervoor dat de bezoekers een toffe maar ook een leerrijke namiddag konden meemaken. Heel wat bezoekers waren enthousiast en gingen naar huis met een beeld van een groep mensen die hoofdzakelijk uit vrijwilligers bestaat maar die uiterst professioneel optreden.

Actie, preventie en samenwerking

De hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost legt al langer de klemtoon op het belang van rookmelders. Dat gebeurde ook tijdens deze open dag. Er was opvallende infostand over rookmelders opgesteld en die kreeg ook heel wat belangstelling.

Tijdens de demonstraties werd duidelijk uitgelegd dat een interventie altijd verloopt op basis van een beproefde strategie. Branden blussen en mensen bevrijden na een ongeval is geen improvisatie. Er schuilt een ingeoefende procedure achter.

De kinderen konden zelf aan de slag als pompier in spe en dat scoort uiteraard altijd.

Het korps van Diest kreeg voor de open dag steun van Rode Kruis Vlaanderen, afdeling Diest en van de politiezone Demerdal.

Je kan hier een 100-tal foto’s in lage resolutie aanklikken. Abonnees van onze gratis nieuwsbrief kunnen foto’s waar ze zelf opstaan in hoge resolutie opvragen.

Geef een reactie