Plan voor busverbinding Testelt-Averbode-Zichem-Scherpenheuvel op tafel

Inwoners van Scherpenheuvel-Zichem die met het openbaar vervoer van de ene naar de andere deelgemeente willen gaan en daarvoor de routeplanner van De Lijn consulteren, krijgen een eenvoudig antwoord. De belbus is in zowat alle combinaties de enige oplossing.

Daar lijkt echter verandering in te komen. Schepen van Mobiliteit Nico Bergmans liet tijdens de gemeenteraad op donderdag 27 mei uitschijnen dat er een verbinding van De Lijn komt tussen Testelt-Averbode-Zichem en Scherpenheuvel. Die verbinding zou zelfs ieder uur gegarandeerd worden.

Het voornemen is weliswaar nog niet in steen gebeiteld maar schepen Bergmans is optimistisch dat het er komt. De effectieve beslissing kan echter nog makkelijk een jaar op zich laten wachten.
Die belangrijke strategische omwenteling wordt mogelijk door de vorming van 15 vervoerregio’s in Vlaanderen. In zo’n vervoerregio discussiëren vertegenwoordigers van alle betrokken gemeenten over de organisatie van het vervoer en de knelpunten die dat oplevert in de regio. Scherpenheuvel-Zichem maakt samen met 30 andere gemeenten deel uit van de vervoerregio Leuven.

Nico Bergmans had overigens nog ander belangrijk nieuws over de organisatie van de mobiliteit in Scherpenheuvel-Zichem. Er zouden namelijk vier hoppin punten worden uitgebouwd op het grondgebied. Dat zijn punten waar alle vormen van mobiliteit kunnen samen komen en op mekaar worden afgestemd. Veel meer details gaf de schepen niet maar een van de uitgangspunten van de vervoerregio is om die hoppin punten te organiseren in de buurt van een station. Zichem en Testelt zijn dus logische opties. De twee andere punten zullen allicht in de toeristische centra van Scherpenheuvel en Averbode komen.

One comment

  • Janine Doheyn

    Ik ben aangewezen op de belbus. Een verbinding zoals hierboven vermeld zou ideaal zijn: welkom, zo spoedig mogelijk !!

Geef een reactie