Ochtendzwemmers krijgen tickets op naam voor Halve Maan, bovenop quotum voor Diestenaren

Het reserveringssysteem voor provinciedomein Halve Maan blijft voor onrust zorgen. Omwille van de uitzonderlijke omstandigheden naar aanleiding van de pandemie, beperkte de provincie het aantal bezoekers in het domein tot 800 per dag. In normale tijden zijn er dat 6000.

In eerste instantie was er geen sprake van een beperking van het aantal tickets voor inwoners van Diest. Die kunnen het domein gratis binnen maar het stadsbestuur compenseert dat deels door een vast bedrag per ticket aan de provincie te betalen. Omdat je je ticket moet reserveren botsten al snel een aantal Diestenaren op een maximumlimiet. Op dat moment bleek dat er voor Diest maximaal 160 gratis tickets per dag beschikbaar waren. Dat quotum was gebaseerd op statistieken uit het verleden waaruit bleek dat ongeveer 20% van de bezoekers inwoners van Diest waren.

Er was nogal wat ophef over maar het quotum bleef. Onder meer de ochtendzwemmers waren door de beslissing geraakt. Dat is een groep zwemfanaten die al jarenlang iedere dag tussen 8 uur en 9.30 uur hun baantjes komen trekken en daarna weer weg gaan. De tickets die je reserveert gelden echter voor een volledige dag. De trouwste gebruikers van het domein leken dus niet meer te passen in het systeem van de provincie.

Dat lijkt nu echter opgelost. Voorzitter van PVDA Wouter Vanduffel stuurde recent een officiële klacht naar de provincie. Uit het antwoord blijkt dat er bovenop de 160 beschikbare tickets voor Diest nog vijftig extra tickets zijn die specifiek voorbestemd zijn voor de ochtendzwemmers. Die tickets zijn zelfs op naam. Ze gelden enkel voor de korte periode van 8 uur tot 9.30 uur ’s ochtends.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.