Ecowerf en ook stad Aarschot verplichten mondmaskers op recyclageparken

Limburg.net verplicht vanaf vandaag mondmaskers in de recyclageparken. Onder meer het park van Diest valt onder die maatregel. Ondertussen geldt die verplichting ook voor het recyclagepark van de stad Aarschot. Dat staat op de Facebookpagina “Coronavirus stad Aarschot”. Naast de verplichte mondneusbescherming blijven ook de andere maatregelen om het coronavirus te stoppen, van kracht.

Schepen van Milieu Nico Bergmans uit Scherpenheuvel meldde op onze facebookpagina dat ook Ecowerf de verplichting snel zal invoeren. Dat werd ons vandaag bevestigd door woordvoerder van Ecowerf Jos Artois. De verplichting gaat overigens morgen, woensdag 29 juli, al in.

EcoWerf drong er bij haar steden en gemeenten en bij de provincie op aan om hiervoor hun goedkeuring te geven, want de intercommunale was hier zelf niet voor bevoegd. Gisteren besliste de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant dat de verplichting geldt op alle recyclageparken.

De andere richtlijnen voor een vlot en veilig bezoek die EcoWerf toepast op haar recyclageparken blijven gelden. Zo dienen bezoekers 1,5 meter afstand te bewaren tegenover andere bezoekers en de parkwachters, komen ze liefst alleen tenzij ze hulp nodig hebben om grote en zware materialen uit te laden. Kinderen zijn niet toegelaten. Het afval moet op voorhand thuis gesorteerd worden per afvalsoort, zodat een bezoek vlot kan verlopen, want het aantal bezoekers dat gelijktijdig op een park mag, is beperkt. Wie asbestcement wil aanleveren, dient op voorhand online een afspraak te reserveren. Alle maatregelen kunnen inwoners nalezen op www.ecowerf.be.

Geef een reactie