Parking De Vijvers wordt eerste betaalparking in Scherpenheuvel-Zichem

Scherpenheuvel-Zichem krijgt binnenkort een eerste betaalparking. De klanten van het nieuwe bistro De Vijvers op het gelijknamige domein in Averbode, kunnen hun wagens parkeren op het terrein tegenover het bistro. Maar ook niet klanten zullen hun wagen daar kwijt kunnen. Parkeren is er betalend maar over het tarief is voorlopig niks bekend gemaakt. Het is ook nog niet duidelijk of er een staffeling komt tussen klanten van het bistro en andere gebruikers van de parking. 

Het terrein waarover het hier gaat werd vroeger ook al gebruikt als parking maar in 2019 sloot de eigenaar van het domein De Vijvers ook dit gedeelte af voor het publiek. Dat gaat nu dus opnieuw veranderen. Momenteel wordt er verlichting geplaatst op de toekomstige parking. Allicht zal het terrein, binnen de grenzen van wat de wetgever op die site toestaat, ingericht worden om wat meer comfort te leveren.

Bistro De Vijvers is het tweede project op die site van sterrenchef Thijs Vervloet. Die verkaste vorig jaar in mei zijn hoog gewaardeerde restaurant Colette van Westerlo naar het bekende paviljoen op het domein De Vijvers in Averbode. De reden voor de verhuis had te maken met onmogelijkheid om de toen geldende coronamaatregelen toe te passen in de locatie in Westerlo. Dat probleem werd een stevige opportuniteit. In Averbode beschikt de sterrenkok over een unieke setting met een prachtig zicht over het water. Restaurant Colette heeft één Michelin ster en een waardering van 16/20 voor Gault-Millau.

Naast het sterrenrestaurant is er ondertussen ook een glamping ingericht op de Vijvers. Dat is vooral een initiatief van Guillaume Desmet, een van de topmensen in het team van Bob Verbeeck. Hij biedt met zijn bedrijf Gracias VIP-events aan. Een daarvan is Glamp&Dine. De deelnemers verblijven dan in een van de 12 luxetenten op De Vijvers en chef Vervloet zorgt voor een aangepast menu. 

Geef een reactie