Venice Simplon-Orient-Express passeert ook deze week nog 2 maal in het Hageland

De doortocht van de Oriënt Express over lijn 35 door het Hageland lokte vorige week heel wat mensen naar de stations in de buurt. Maar net zo goed reageerden een pak mensen teleurgesteld omdat ze het spektakelstukje met deze unieke trein gemist hebben.

Je krijgt deze week opnieuw twee keer de kans om het stukje treingeschiedenis te zien passeren. Amateurfotograaf Michel Daenen is professioneel als ingenieur aan de slag bij de NMBS. Hij heeft dus wat extra informatie van binnenuit. Op zijn Facebookpagina publiceert hij twee nieuwe momenten waarop de Oriënt Express door het Hageland rijdt.

Op dinsdag 14 maart arriveert de Venice Simplon-Orient-Express om 12:17 uur in het station van Aarschot. Hij rijdt daarna via Brussel-Zuid naar Amsterdam. De trein zal dus in principe tussen 12 uur en 12.15 uur passeren in de stations van Diest, Zichem, Testelt en Langdorp. De uurregeling durft echter al eens veranderen. We proberen het voor jullie op te volgen.

Op donderdag 16 maart staat de aankomst in Aarschot gepland om 16.15 uur. De trein rijdt dan in de omgekeerde richting en passeert dus na zijn doortocht in Aarschot nog in de eerder genoemde stations op lijn 35. Ook hier houden we de vinger aan de pols voor het juiste tijdsschema.

Het gaat telkens om commerciële ritten. Er zullen dus passagiers in de coupons zitten. De passage van de Venice Simplon-Orient-Express gebeurde vorige week in slechte weersomstandigheden en bovendien was het al donker. Deze week zullen de omstandigheden veel beter zijn. Goed nieuws dus voor amateurfotografen.

Je kan hieronder het filmpje nog eens bekijken van de passage van de trein in het station van Zichem.

2 comments

Geef een reactie