N-VA wil niet weten van nieuwe huisstijl en komt met opvallend nieuws over hacking

Schepen van citymarketing in Diest Maurits Vande Reyde maakte vorige week een plan bekend om het kernwinkelgebied in Diest in te krimpen. Lokale ondernemers worden dan met premies en de organisatie van events gestimuleerd om zich daar te komen vestigen.

In de slipstream van die voorstelling liet de schepen vallen dat hij ook het merk van de stad Diest wil veranderen. Dat moet dan vooral blijken uit een andere communicatiestijl met een nieuw logo en een andere huisstijl.

Oppositiepartij N-VA vindt dat echter geen goed idee. De huidige huisstijl dateert nog maar van de vorige legislatuur en het logo van de stad werd in 2020 nog opgefrist. Volgens fractieleider van N-VA Frederik Boone is er niks mis met die huisstijl. Het budget van 45.000 euro dat voor die aanpassing werd ingeschreven kunnen volgens hem voor andere zaken worden aangewend. Volgens Boone blijft het ook niet bij dat budget van 45.000 euro. Alle dragers van het logo moeten aangepast worden en ook dat slurpt budget.

Fractieleider Boone houdt ook nog rekening met een eventuele fusie. Die piste is in Diest momenteel niet aan de orde maar dat kan snel veranderen, ook al omdat Vlaanderen de druk op de lokale besturen blijft aanhouden. Als er alsnog een fusie zou komen betekent dat uiteraard opnieuw een andere huisstijl.

In zijn argumentatie komt Frederik Boone nog met een opvallend statement over de hacking van de stad. Die zou volgens het oppositieraadslid al 700.000 euro gekost hebben.

One comment

Geef een reactie