Een koffietje of een babbel in het CC Diest kan voortaan met een streep pianomuziek

De foyer van het CC Diest kan al enige tijd gebruikt worden als publieke ruimte waar je een babbeltje kan komen maken, een boek lezen of een korte meeting houden. Er is koffie en water en er is nu ook de mogelijkheid om een streep muziek te spelen.

Michel Verhaegen, zelf een begenadigd muzikant, schonk recent een knappe piano aan het CC. Het instrument gemaakt door Broadway & Sons en dateert van ongeveer 1900. De piano is gebouwd in notelaar en is in prima staat.

Op de facebookpagina van het CC Diest legt Christel Franssens uit dat Broadway & Sons al in 1728 in Engeland begon met de bouw van piano’s. Het is daarmee de oudste pianobouwer van de wereld. Het instrument inspireert alleszins want ondertussen zijn de eerste deuntjes een feit.

Geef een reactie