Rob Jacquemyn overleden

Architect en gewezen schepen van Scherpenheuvel-Zichem Rob Jacquemyn is zondag 27 mei op 68-jarige leeftijd overleden. Rob zetelde sedert 3 januari 1983 tot aan zijn overlijden onafgebroken in de gemeenteraad van de stad. Hij was ook 18 jaar schepen voor CVP, daarna CD&V.Rob Jacquemyn was een echte dorpsfiguur. Hij speelde graag muziek en was voorzitter van de harmonie Onze-Lieve-Vrouw. Hij heeft hij zich jarenlang ingezet voor de restauratie, de ontsluiting en de uiteindelijke openstelling van de Maagdentoren in Zichem. Ook bij de bouw van Den Egger heeft hij een belangrijke rol gespeeld. Hij zetelde overigens nog steeds in het directiecomité van het AGB, dat Den Egger beheert. Zanger Zjef Van Uytsel was de architect van Den Egger en hij was een goede en persoonlijke vriend van Rob Jacquemyn. De afscheidsplechtigheid bij het overlijden van de zanger vond ook plaats in Den Egger.

Expert openbare werken
Rob was een expert in openbare werken en hij was nauw betrokken bij de vernieuwing van de verschillende dorpscentra, de aanleg van nieuwe fietspaden, een resem riolerings-en wegeniswerken en de bouw van de verschillende onmoetingscentra. Verder was Rob een van de grote bezielers van de kermis in de stad. Het feit dat Scherpenheuvel-Zichem vorig jaar nog werd uitgeroepen tot meest kermisvriendelijke stad van België is vooral aan de inzet van Rob Jacquemyn te danken.
De afscheidplechtigheid voor Rob vindt volgende zaterdag 2 juni om 10.30 uur in de basiliek van Scherpenheuvel plaats.

Geef een reactie