Hans Verhaegen van café Bij Pastoar Munte neemt Kop of Munt over in Aarschot

Restaurant Kop of Munt in Aarschot krijgt een nieuwe eigenaar. Hans Verhaegen, de zaakvoerder van het bekende café Bij Pastoar Munte in Zichem, legt op de regionale TV-zender ROB uit dat hij zo goed als rond is met de overname. Er moeten nog een paar details worden geregeld maar Verhaegen wil Kop of Munt liefst nog voor de Paasvakantie openen al kan dat ook een paar weken langer duren.

De overname wordt ook duidelijk op de Facebookpagina van het restaurant. Dat krijgt overigens een erg geslaagde nieuwe naam: Kop van Munte. Een creatieve twist tussen het café van Verhaegen en de vroegere naam van het restaurant. Het bericht is helemaal in de stijl van Hans Verhaegen die ook op de Facebookpagina van het café alle berichten post in hoofdletters.

Ondertussen heeft Hans Verhagen het nieuws ook op zijn eigen Facebookprofiel gedeeld. In zijn bio vermeldt hij een functie als zaakvoerder vennoot bij Kop van Munte. Hij laat wel verstaan dat de overname van het restaurant in Aarschot een project is van meerdere mensen.

Restaurant Kop of Munt stond al in augustus 2022 over te nemen via het veilinghuis Appelboom. De toenmalige zaakvoerders hadden op dat moment een procedure in het kader van de Wet op Continuïteit van Ondernemingen lopen. Dat is een procedure die tijdelijk bescherming biedt tegen de claims van schuldeisers.

Hans Verhaegen heeft een verleden in het horecagebeuren in het Mechelse. Dat liet hij achter zich om in Zichem café Bij Pastoar Munte over te nemen. Dat was eerst nog gevestigd in de Pater Richard Van De Wouwerstraat maar in 2021, in volle coronacrisis, nam Hans Verhaegen Café Oep De Met over op de Markt in Zichem. De zaakvoerster van dat café, Francine Grandjean, ging met pensioen. Dat café was veel groter dan het pand waar Bij Pastoar Munte eerder gehuisvest was en die ruimte gebruikte de nieuwe zaakvoerder volop om zijn ambitieuze plannen waar te maken. Hij zei nu dus een nieuwe stap in de richting van de sector waar hij zijn horecacarriere begon,, met name het restaurantgebeuren.

Geef een reactie