Stoet rond de basiliek pakt opnieuw uit met spectaculaire carnavalsgroepen

Carnaval stond een weekendje in pauzemodus in het Hageland maar op zondag 12 maart kan er weer gevierd worden. De carnavalstoet van Scherpenheuvel is een van de jongste organisaties maar het is op korte tijd ook een van de grootste stoeten van de regio geworden. Keizer van carnaval Marc Coomans ziet zondag zijn geesteskind voor de elfde keer rond de basiliek slingeren. In carnavalskringen is elf een speciaal jaar! De organisatoren pakken daarom ook uit met een topaanbod.

De stoet zal 42 groepen tellen en daar zijn heel wat speciale attracties bij. De Nederlandse drumfanfared die vorig jaar de stoet op een bijzonder charmante manier opende, is er dit jaar opnieuw bij.

Een nieuwe spectaculaire broep zijn de snot-e-belleks uit Vilvoorde. Verder zijn ook de Toerenbiejoekes uit aalst er opnieuw bij. Je kan hieronder een paar foto’s van die groepen bekijken.

SNOT-E-BELLEKES
VILVOORDE

TOERENBIEJOEKES
AALST

De stoet rond de basiliek start om 14.33 uur op de weg van Zichem naar Scherpenheuvel. Het parcours is identiek aan dat van de voorbije jaren. Je kan hieronder een lijst bekijken met alle groepen en hun volgorde in de stoet.

Geef een reactie