Jongeren stelen spullen uit voetbalkantine en delen klap uit aan agent

Vorige zondag 23 mei 2021 werd een patrouille van politiezone Demerdal opgeroepen naar de Hondenstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Jongeren hadden daar 2 potten honing door de ruit van een bestelwagen gegooid en waren daarna gaan lopen.

Bij een controle van de omgeving zagen de agenten 4 jongeren met het profiel zoals dat was aangegeven door de melders van de vandalenstreek. Zij liepen aan de achterkant van het voetbalveld en hadden een wel zeer bizarre verzameling spullen bij. Een tas met voetballen en trainingsmateriaal spoort nog ergens met vrijetijdsbesteding maar een muziekinstallatie, een bewakingscamera en een rolstoel is niet het meest evidente materiaal om door de straat te slepen.

Een van de vier jongeren deelde een klap uit aan een agent en twee anderen konden daardoor gaan lopen. Ze werden echter opnieuw bij de kraag gevat en de vier mochten het gaan uitleggen in het politiebureel. Een minderjarige werd voor de jeugdrechter geleid, de anderen kregen voorwaarden opgelegd.

De goederen bleken gestolen uit de voetbalkantine. De rolstoel was van een bewoner uit de buurt. Die kreeg zijn hulpmiddel ondertussen opnieuw thuis bezorgd.

Geef een reactie