Tim Merlier bevestigt deelname aan Duracell Dwars door het Hageland 2021

Tim Merlier won op maandag 24 mei op impressionante wijze de Ronde van Limburg. In de spurt bergop was de vorige Belgische kampioen meer dan een maat te sterk voor de rest van het peloton. Al had Merlier misschien ook wel wat geluk. Koploper en absolute uitblinker Brent Van Moer nam op een paar honderd meter voor de eindstreep een verkeerde afslag. Het is niet zeker dat de man die bijna 150 kilometer in de aanval reed het peloton zou voorgebleven zijn maar het is balen als je op deze manier de wedstrijd verliest uiteraard.

Tijdens het flash interview met winnaar Merlier blikte die even vooruit naar zijn programma van de komende weken. Hij gaf onder meer aan dat hij zeker Duracell Dwars door het Hageland zal rijden. Ook op de website van Alpecin Felix, het team van Merlier, staat de wedstrijd op de kalender. Uiteraard denk je dan bijna automatisch aan Mathieu van der Poel maar die gaat er niet bij zijn in DDHH2021. Van der Poel wil absoluut een gouden plak halen in het mountainbiken op de Olympische Spelen.  Hij gaat nog op hoogtestage met de ploeg en rijdt daarna de Ronde van Zwitserland, de Tour de France en dan volgen de Olympische Spelen, als die uberhaupt doorgaan.

Met Tim Merlier heeft organisator Nick Nuyens een absolute toprenner op zijn startlijst. Merlier won ook al een rit in de nog aan de gang zijnde Ronde van Italië. Eerder dit seizoen was hij de snelste in de Grote prijs Jean-Pierre Monseré en in Le Samyn. Hij won de Bredene Koksijde Classic, dat is een wedstrijd op Pro Tourniveau, en hij werd derde in Dwars door Vlaanderen.

Duracell Dwars door het Hageland wordt dit jaar op zaterdag 5 juni gereden. Op dat moment is ook de Dauphiné in Frankrijk bezig, toch zowat de ultieme voorbereiding op de Tour. De meeste topteams hebben echter voldoende bestaffing om twee volwaardige teams op dezelfde dag in te zetten. Bij de World Tour Teams hebben momenteel Deceuninck-Quick Step, Israël Start-Up Nation en Intermarché Wanty Gobert #DDHH2021 ingeschreven op hun kalender. Bij UAE, Qhubeka, Lotto Soudal en Groupama FDJ is er nog geen duidelijkheid. De andere World Tour Teams komen allicht niet naar het Hageland.

Alpecin Fenix is ingedeeld bij de Pro Tour teams. In die categorie hebben ook B&B Hotels, Bingoal Pauwels sauzen, en Sport Vlaanderen Baloise #DDHH202 al stevig aangekruist.

Die twee selecties garanderen dat we op zaterdag 5 juni opnieuw een nagelbijter kunnen meemaken. Er is dit jaar ook een vrouweneditie. Blijf zeker onze website volgen. Je verneemt er de volgende veel meer over.

Geef een reactie