Traject nieuwe busverbinding in Scherpenheuvel-Zichem bevestigd

Vorige week kon je op onze website al lezen dat er vanaf 1 juli 2023 een nieuwe busverbinding komt die ieder uur de vier grotere kernen van Scherpenheuvel-Zichem verbindt. Die busverbinding is een gevolg van een beslissing die de vervoersregioraad op 9 februari nam.

Je kan ons artikel van 10 februari 2023 hier lezen.

Vandaag werd het traject en enkele extra details van die busverbinding bekend gemaakt.

Het traject van de busverbinding

AN-lijn 30 verbindt Aarschot, Rillaar, Schoonderbuken, Scherpenheuvel, Kaggevinne en Diest. Deze lijn rijdt grotendeels over de N10 Aarschot Diest en vervangt de huidige lijn 35.

AN-lijn 31 verbindt Aarschot, Langdorp, Testelt, Averbode, Zichem en Scherpenheuvel. Dit is een samenvoeging van de lijnen 36 en 37. In functie van de schooluren rijden enkele bussen nog verder naar Diest. De andere bussen hebben hun eindpunt aan GC den egger.

Beide lijnen rijden elk uur en dit van maandag tot zaterdag. Lijn 30 rijdt ook op zondag. De uren worden afgestemd op belangrijke aansluitingen op andere buslijnen en treinen. Wat het schoolvervoer betreft, zal de nieuwe regeling nog gecommuniceerd worden.

Schepen van mobiliteit in Scherpenheuvel-Zichem Nico Bergmans heeft dit punt maandenlang blijven beklemtonen in het overleg van de vervoersregio. De busverbinding is namelijk de noodzakelijke voorwaarde om Scherpenheuvel-Zichem op weg te zetten naar een nieuwe organisatie van de mobiliteit in en naar de stad, waarbij combimobiliteit het uitgangspunt is.

De busverbinding wordt aangevuld met vier hoppinpunten – dit zijn punten waar je kan overstappen van het ene vervoermiddel naar het andere. Die Hoppins komen aan de stations van Testelt (trein, bus, deelauto en deelfietsen) en Zichem (trein, bus, deelauto en deelfietsen) , Averbode-St Jansplein (bus, deelauto, deelfietsen) en Scherpenheuvel-den egger (bus, deelauto, deelfietsen).

2 comments

Geef een reactie