Geen zaterdagmarkt tijdens kermis in Scherpenheuvel

De wekelijkse markt die op zaterdag in Scherpenheuvel plaats vindt, gaat dit jaar niet door tijdens de kermisperiode. Concreet worden de markten op 23.07.2022 en op 30.07.2022 afgeschaft. Het schepencollege heeft dat afgesproken met de marktcommissie.

De kermisattracties staan op Vesting Noord en Vesting Zuid en dat is ook de plaats waar de wekelijkse markt staat. In de kermisperiode worden de marktkramen daarom verplaatst, deels naar de August Nihoulstraat tegenover de kermis en deels aansluitend bij de kermisattracties op het gedeelte Vesting Noord. Dat veroorzaakt echter nogal wat praktische problemen en er kunnen ook vragen gesteld worden bij de veiligheid van die oplossing. De bereikbaarheid van bepaalde delen van die site voor de hulpdiensten bijvoorbeeld, is bijzonder moeilijk.

Geef een reactie