Zevende ProTourploeg bevestigt deelname aan Dwars door het Hageland

Volgende zaterdag staat de zevende editie van Dwars door het Hageland op de kalender en daar zal schoon volk te zien zijn. Organisator Nick Nuyens had al zes Protour ploegen aan de starlijn in Aarschot maar daar komt vandaag nog een zevende team bij. Bike Exchange-Jayco bevestigde alsnog hun deelname.

Bike Exchange-Jayco is de ploeg van spurtbom Michael Matthews maar die komt zelf niet naar het Hageland. De ploeg is momenteel ook aan de slag in de Franse rittenkoers Dauphiné Libéré waar onder meer Dylan Groenewegen aan zijn conditie werkt als voorbereiding op de Tour. Het zijn dus niet de snelle jongens die langs de Demer zullen flitsen voor Bike-Exchange maar wel een team dat onderweg het verschil kan maken.

De andere zes ProTour ploegen zijn: Lotto Soudal, Quick Step Alpha Vinyl, Intermarché-Wanty-Gobert, Israel Start Up Nation, UAE en Cofidis.

Opleidingsproject AG NXTG met wel heel jonge ploeg in #DDHH2022

Bij de vrouwen geen SD Worx dit jaar en dus ook geen Lotte Kopecky of de winnares van vorig jaar Chantal van den Broek-Blaak maar AG NXTG staat er wel een heel special project aan de start. Dat nagelnieuwe vrouwenteam is een opleidingsploeg die wil investeren in toppers van de toekomst. De gemiddelde leeftijd van de rensters moet zowat 20 jaar zijn en de oudste is amper 24 jaar. Het team heeft een stabiele financiële basis met de grootste Belgische verzekeraar AG Insurance. dat is geen toeval. AG Insurance heeft met Heidi Delobelle een vrouwelijke CEO die zich engageert om de positie van vrouwen in topsport op hetzelfde niveau te trekken als dat van de mannen.

Komen aan de start voor AG NXTG: Julia Borgström (20), Britt Knaven (21), Ilse Pluimers (20), Maud Rijnbeek (21), Gaia Masetti (20 en op de foto) en Ally Wollaston (19).

Dat jong talent is omringd door bakken ervaring. De initiatiefnemer van het project is Natascha Knaven – den Ouden, in het dagelijks leven de echtgenote van Servais Knaven. Die won in 2001 Parijs-Roubaix en is momenteel ploegleider bij Ineos Grenadiers. Daar beleefde hij in het voorjaar een heel speciaal moment toen een van zijn renners, Dylan van Baarle, onder zijn leiding de kasseiklassieker ook won.

AG NXTG trok Jolien Dhoore aan als ploegleider Dhoore was vorig jaar zelf nog actief als renster en ze werd in haar laatste jaar zelfs vierde in de eerste editie van de Elmos Dwars door het Hageland. Dat belooft dus voor zaterdag. Ally Wollaston zou wel eens verrassend uit de hoek kunnen komen Zij won dit jaar al de grand Prix du Morbihan en ze reed een rist ereplaatsen bijeen.

Geef een reactie