Speeltuin in provinciedomein Het Vinne klimaatbestendig vernieuwd

In het provinciedomein Halve Maan werd de speeltuin eerder al volledig vernieuwd en dat gebeurde ondertussen ook in provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw. De oude speeltuin werd heringericht tot een klimaatbestendige landschapsspeeltuin.

Er werd reliëf aangebracht op het terrein en veel groen gepland in verschillende lagen: bomen, struiken, grasland en speelgazon. Tussen de speelzones en de toegangsweg werden heesters gepland. ​Er loopt een rolstoeltoegankelijk wandelpad door de speelzone. ​In het speellandschap werden ook enkele speeltoestellen geplaatst in onderhoudsvriendelijk materiaal. De zeppelin is het meest in het oog springende speeltoestel.
Voor de allerkleinsten blijft er een zandbak naast het terras van de Bistro. In deze zandbak is er een waterpomp die het mogelijk maakt om zandkastelen te bouwen.

​Aan de inkom van de speeltuin wordt in het najaar een paviljoen gebouwd. Naast een schuilplek en een inforuimte zal deze constructie voor extra spelplezier zorgen.

De oude speeltuin dateerde van 2009 en was versleten. Volgens gedeputeerde voor provinciedomeinen Ann Schevenels liepen de herstelkosten voor de verouderde toestellen hoog op. Bovendien stonden de speeltoestellen in een grote zandoppervlakte zonder schaduw waardoor het er tijdens de warme zomermaanden niet altijd even aangenaam was. Door het toevoegen van bomen, struiken en een waterpomp kunnen de kinderen nu spelen in een volledig vernieuwde speeltuin in een verkoelende én klimaatbestendige, schaduwrijke omgeving.Geef een reactie