Ploegvoorstelling en start van Baloise Belgium Tour in Scherpenheuvel-Zichem

De Baloise Belgium Tour begint op woensdag 14 juni 2023 met een rit die start en finisht in Scherpenheuvel-Zichem. De avond voordien zal ook de ploegenpresentatie daar plaatsvinden.

De rit van donderdag 15 juni vertrekt in het Oost-Vlaamse Merelbeke en eindigt in het West-Vlaamse Knokke-Heist, waar de meet getrokken wordt op de Wandelaar.

De derde etappe is een individuele tijdrit in Beveren . Daags nadien is Durbuy de start- en aankomstplaats van een zware Ardennenrit. Het slotakkoord van de Baloise Belgium Tour 2023 is op zondag 18 juni met een etappe in Brussel, met start en finish onder het Atomium. Daar worden dezelfde dag ook duizenden wielertoeristen verwacht voor de zevende editie van de BXL Tour, de inclusieve koers door het hart van Brussel.

Christophe Impens van organisator Golazo ziet meer dan ooit de Baloise Belgium Tour Belgisch kleuren. “Tijdens de 2023-editie worden de drie gewesten van ons land aangedaan. Golazo is bijzonder trots dat de Baloise Belgium Tour zal eindigen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan een symbool van de Stad Brussel, het Atomium. Maar ook de ploegpresentatie en de start aan de basiliek van Scherpenheuvel, nog zo’n symbool, is iets om naar uit te kijken. Het worden vijf mooie koersdagen met telkens een ander type rit en dus wellicht ook weer een veelzijdige renner als eindwinnaar.”

RITTENSCHEMA BALOISE BELGIUM TOUR 2023:
Rit 1 – 14.06: Scherpenheuvel-Zichem – Scherpenheuvel-Zichem
Rit 2 – 15.06: Merelbeke – Knokke-Heist
Rit 3 – 16.06: Beveren (individuele tijdrit)
Rit 4 – 17.06: Durbuy – Durbuy
Rit 5 – 18.06: Brussel – Brussel

Geef een reactie