Websites GC Den Egger en gemeentelijke basisscholen in nieuw kleedje

De website van GC Den Egger is vernieuwd en tegelijkertijd krijgen ook de vier gemeentelijke basisscholen in Scherpenheuvel-Zichem een nieuwe site. Samen met de site krijgt ook de nieuwsbrief van het gemeenschapscentrum een nieuwe look.

In 2022 werd ook http://www.scherpenheuvel-zichem.be al compleet vernieuwd. De toeristische dienst werd op dat moment afgesplitst en kreeg een eigen online kanaal op vissit.scherpenheuvel-zichem.be.

Schepen van cultuur Kris Peetermans benadrukt dat de nieuwe website van Den Egger vooral toegankelijk moet zijn. De site heeft voortaan vier hoofdblokken die aanklikbaar zijn op de homepage: programma, tickets, zelf iets organiseren en een blok met praktische informatie.

De vier sites van de gemeentelijke basisscholen zijn op hetzelfde platform gebouwd en zijn op het vlak van structuur identiek. Ook hier vier hoofdblokken: onze school, praktisch, contact en nieuws. De sites van de scholen zijn echter iets complexer want de eerste twee van de vier hoofdblokken hebben een tweede niveau.

Schepen Tony Vancauwenbergh heeft de bevoegdheden voor onderwijs maar ook voor ICT en digitalisering. Hij is dus sterk betrokken bij dit project. De schepen beklemtoont dat de zeven websites mooi bij elkaar passen, maar toch hebben ze elk hun eigenheid. De sites zijn stuk voor stuk erg toegankelijk en overzichtelijk.

Geef een reactie