Hayabusa pakt 21ste wereldtitel in het skydiven

Het is zonet gebeurd. Hayabusa, het nationale skydiversteam, heeft de 21ste wereldtitel binnengehaald. Dat gebeurde op het CISM wereldkampioenschap voor militairen in het Oostenrijkse Güssing. Het is de dertiende wereldtitel op rij bij de militairen.

De wedstrijd werd over acht ronden betwist. David Grauwels, Dennis Praet, Michele Silvi en Jeroen Nollet haalden in zeven van die acht ronden ook de hoogste score van in totaal 17 landen. Enkel bij de laatste sprong draaide Qatar een beweging meer dan Hayabusa. Dat is een scenario dat we ook vorig jaar al konden meemaken. Ook toen kon Qatar een ronde meepakken.

Qatar werd ook tweede in de eindstand maar op ruime afstand van het Belgisch viertal. Hayabusa eindigde met een score van 264 geldige bewegingen en een gemiddelde van 33. Qatar scoorde 243 geldige bewegingen en een gemiddelde van 30,4. Duitsland werd uiteindelijk derde in de einduitslag.

De zege van Hayabusa is allesbehalve evident. Je kan hier lezen waarom.

Het team kan nu beginnen aan de integratie van Neal Willems in het team. David Grauwels wordt vanaf 1 juli opnieuw de vaste cameraman. Ook voor Michele Silvi worden het intense maanden want hij schuift naar een andere positie in de viermansformatie. Michele gaat op de positie van Andy Grauwels vliegen. Die stopte einde vorig jaar als lid van veelvoudige wereldkampioenenploeg. Andy Grauwels verkaste naar Spanje waar hij instructeur en coach werd bij een aantal projecten in het skydiven.

Het volgende belangrijke doel is het WK in de open categorie in het Amerikaanse Eloy in de staat Arizona. Dat vindt plaats van 9 tot en met 26 oktober. De zogenaamde 4-way met Hayabusa staat pas tijdens de tweede week ingepland. David Grauwels verwacht dat de ploeg daar al een goede prestatie neer zal zetten maar een nieuwe wereldtitel zou nog iets te vroeg kunnen zijn. Pas in 2024 zal Hayabusa in principe het oude niveau bereiken en misschien zelfs overstijgen.

Geef een reactie