Kaarskensprocessie trekt wit lint door Scherpenheuvel

De 392ste kaarskensprocessie was voor veel mensen duidelijk een ankerpunt van hoop. Terwijl de covidcijfers weer pijlsnel oplopen kwam er erg veel volk naar Scherpenheuvel. Iedereen hield zich ook strikt aan de door burgemeester Manu Claes uitgevaardigde maatregel om een mondmasker te dragen. Ook de processie zelf stond in het teken van de pandemie. Wie mee stapte in de processie kreeg een wit sjaaltje om te dragen. Dat leidde bij de jongste deelnemers tot enige creativiteit maar het gaf de processie wel een mooi sereen accent. Pastoor-deken Luc Van Hilst wilde op die manier eer brengen aan de slachtoffers van covid-19. Tegelijkertijd waren de sjaaltjes bedoeld als teken van respect voor de mensen in de zorgsector die al twee jaar vechten om de gevolgen van de pandemie op te vangen.

Je kan hieronder 131 foto’s (in verlaagde resolutie) bekijken van de processie

One comment

Geef een reactie