Onderhoudsloodsen A400M in Melsbroek officieel ingehuldigd

Boven het Hageland zijn we de imposante verschijning van de A400M, het nieuwe transportvliegtuig van defensie, ondertussen gewend geraakt. Het toestel heeft een totaal andere dimensie dat de vertrouwde C-130. Dat had een aantal praktische gevolgen. De onderhoudsloodsen in Melsbroek bijvoorbeeld, waren te klein om het onderhoud van de toestellen te kunnen garanderen.

Twintig maanden geleden startte daarom de bouw van een nagelnieuw onderhoudscomplex dat 13 621 m² groot is en waar het onderhoud van drie A400M-toestellen gelijktijdig kan uitgevoerd worden. Er is ook kantoorruimte (1200 m²) en een logistieke zone  (3500 m²) voorzien, samen met verschillende opslag- en werkplaatsen.

De dakconstructie rust volledig op de zijmuren. Er zijn dus geen dragende kolommen in de binnenruimte wat een enorme plaatswinst oplevert.

Vandaag, maandag 8 november werd de nieuwe onderhoudsloods van de 15 Wing in Melsbroek officieel ingewijd door de Chef Defensie admiraal Michel Hofman en minister van Defensie Ludivine Dedonder.

Op de site is ondertussen ook de bouw van een flight simulator voor de A400M aan de gang.

One comment

  • briers ghislain

    Bij een normale besluitvoering zijn de onderhoudsloodsen klaar als de vliegtuigen geleverd worden . De korporaals en adjudanten wisten dat er een probleem was . De generaals waren meer bezig met hun carrière dan met het materieel .

Geef een reactie