Bedreigingen KSD: de rekening dreigt hoog op te lopen voor de dader

De bedreigingen tegen een gebouw van scholengroep KSD werden geuit via de sociale netwerksite Instagram zouden wel eens een erg dure grap kunnen worden voor de dader.

Vanmorgen verspreidde die een reeks berichten waarin hij of zij ermee dreigt om de school in brand te steken en zoveel mogelijk mensen te doden.

Het account van waaruit het bericht werd verzonden is ondertussen anoniem gemaakt. Alle inhoud en alle volgers zijn verwijderd en de profielfoto is weg gehaald. Ondertussen hebben zich een paar nieuwe volgers gemeld. De eigenaar van het account heeft het dus open gelaten om het automatisch opnieuw te kunnen volgen. Wie op het account terecht komt krijgt deze tekst te zien

Hhahahahahhaha

GEPRANKT

Dat zou er dus kunnen op wijzen dat het om een grap gaat maar ondertussen neemt de politie van zone Demerdal de zaak – terecht overigens – ernstig. Ook de brandweer van zone Vlaams-Brabant staat paraat voor het geval dat er toch iets moest gebeuren. De kosten van zulke operatie zijn niet gering. Als de dader gepakt wordt zal hij of zij zich niet alleen strafrechterlijk moeten verantwoorden. Ook de kosten zullen stevig oplopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.