Dader van 16 jaar legt bekentenissen af over bedreigingen tegen scholengroep KSD

De politie van zone Demerdal nam gisteren, in overleg met het crisiscomité, geen risico naar aanleiding van de bedreigingen tegen de scholengroep KSD. Die waren dan ook niet min. Iemand stuurde een reeks Instagramberichten rond waarin men ermee dreigde om de school in brand te steken en zoveel mogelijk mensen te doden.

De berichten waren in een soort slang geschreven. De auteur was echter wel heel expliciet. Hij gaf aan dat de actie om 16 uur zou plaats vinden en hij stuurde ook een foto mee van de poort waar hij zou binnenkomen.

De Instagramaccount waarmee de berichten werden verstuurd, werd opgeschoond. Alle berichten en contacten werden gewist en de profielfoto werd verwijderd. Snel na die opkuisactie begonnen een paar mensen het account opnieuw te volgen. Vreemd genoeg begon de eigenaar van het account zelf ook iemand te volgen.

Wie op het account terecht kwam, zag deze tekst in het bio staan:

Hhahahahahhaha

GEPRANKT

Ondertussen is het account gedeactiveerd.

De politie pakte in de voormiddag al een jongeman op maar die bleek niks met de zaak te maken te hebben. Na de middag was het wel raak. Er werd opnieuw een 16-jarige jongen opgepakt. Die legde uiteindelijk bekentenissen af. Dat werd bevestigd door perswoordvoerder van het parket in Leuven Sarah Callewaert. Blijkbaar zag hij zijn actie als een grap. Dat dreigt dan wel een erg dure grap te worden. De jongen verschijnt vandaag voor de jeugdrechter maar allicht krijgen de ouders van de minderjarige de rekening gepresenteerd.

Geef een reactie