Onbekende dreigt gebouwen van KSD Diest in brand te steken – crisiscel bij mekaar

Vanochtend – donderdag 14 januari 2021 – kreeg de lokale politie PZ-Demerdal – DSZ een melding over verschillende bedreigingen tegen schoolgebouwen van KSD op de campus Sint-Jan in de Peetersstraat in Diest. Het zou gaan om een reeks berichten via de berichtenservice van de sociale netwerksite Instagram. De verzender zegt onder meer dat hij of zij de schoolgebouwen in brand zal steken.

De politie nam de dreiging ernstig en riep de crisiscel bij mekaar om de situatie in kaart te brengen. Er werd besloten om de lessen preventief te schorsen en de leerlingen naar huis te laten gaan. De kinderen van de lagere school werden overgebracht naar de opvangplaats van de school.

Huidige situatie

Het gerechtelijk onderzoek is momenteel nog aan de gang. De politie kan daarom geen bijkomende informatie verschaffen. Indien er namiddagactiviteiten gepland waren op school, nemen de ouders best contact op met de school of organisatie zelf om te weten of deze al dan niet doorgaan. De betrokken ouders worden ook persoonlijk gecontacteerd door de school via het gebruikelijke communicatieplatform.

Omwonenden in aanpalende straten worden door de bevoegde diensten op de hoogte gebracht indien de situatie dit vereist.

Geef een reactie