Unieke competitie met miniatuurracewagens krijgt stijlvol muzikaal accent

Volgende zondag zorgt Marc Smets van Nicky’s Catwalk voor een unieke primeur. Driften en Rockcrawlen zijn termen die bij veel mensen niet meteen vertrouwd in de oren klinken. In het buitenland en hoofdzakelijk in Japan zijn deze races met miniatuurwagens gigantisch populair. De horecabaas sprak erover met topracepiloot Bert Longin en zij haalden het concept voor het eerst naar België. Frederik Peeters, zelf een verwoed piloot met miniatuurracewagens, zorgt ervoor dat de beste Belgische piloten zondag aan de slag gaan op de Grote Markt.

Beheersing en spektakel met driften

RC Driften zijn spectaculaire wedstrijden waarbij miniatuurwagens op een professioneel gecontroleerde manier door de bochten van een uitdagend parcours glijden. Het is niet alleen de bedoeling om dat zo snel mogelijk te doen maar wel om op een gracieuze en beheerste manier de limiet op te zoeken van snelheid en behendigheid. De wagentjes krijgen speciale harde en gladde banden opgelegd die weinig grip hebben op de ondergrond. De piloten gaan continu gecontroleerd in overstuur.

Rock Crawlen – overwin de bangelijkste hindernissen

Bij Rock Crawler worden de wagens ingezet op ruw maar uitdagend terrein met steile rotswanden en modderige pistes. De piloten moeten beheersing en techniek inzetten om deze hindernissen zonder ongelukken te overwinnen.

Bert Longin, ervaring en talent

Marc Smets krijgt voor de organisatie ondersteuning van Bert Longin, een van de bekendste Belgische racepiloten. Longin vormt momenteel het Porsche-Belcar-team, samen met Anthony Kumpen en gewezen wielervedette Tom Boonen. Bert Longin behaalde in zijn carrière liefst 68 overwinningen en heeft 138 podiumplaatsen op zijn palmares.

Je kan verder lezen na de afbeelding van Bert Longin

Bert-Longin

Marc SmetsWe bouwen een parcours van 8 x 20 meter. Voor Driften moet die ondergrond strak en egaal zijn. We plaatsen eerst een plaat en daar komt een tapijt op dat toelaat om de bochten perfect aan te snijden. Het is een nieuw tapijt waardoor de piloten eerst moeten testen welke banden ze zullen monteren. Voor Rock Crawler bestaat het parcours uitsluitend uit rotsen en modder.

Marc Smets | Nicky’s Catwalk

Stijlvol muzikaal randje

Wie dit unieke race-event wil combineren met een tof optreden wordt op zijn wenken bediend. De KeaVers, de coverband die op een professioneel-humoristische wijze het repertoire van de Beatles inkleedt, gaat tussen 15 en 17 uur aan de bak op het terras van Nickys Catwalk. De band vertaalde de songs van hun illustere voorbeelden in het Nederlands en ze gaan daarbij een vleugje ironie en een stevige knipoog niet uit de weg. Ook de keuze van de instrumenten die ze inzetten is vaak verrassend.

Lees hier het persbericht over RC Drift en rockcrawl

Lees hier alles over de activiteiten van Nicky’s Catwalk

One comment

  • Top,
    ik ben benieuwd maar ben er ook wel zeker van dat dit evenement tot in de puntjes zal verzorgd zijn. Ik ga er zeker naar toe om dit mee te mogen beleven.
    Ik vind dat dit soort evenementen meer mag georganiseerd worden in de toekomst en de persoon/personen die hier voor zorgen een dikke pluim krijgen omdat er zo dan altijd iets te doen is en er leven in de (brouwerij) Stad brengt.

Geef een reactie