Koepel geeft trampolineploeg van THOR opnieuw toekomst…en sommigen willen zelfs naar de ruimte

De trampolineploeg van THOR Zichem zat vorig seizoen letterlijk  aan hun plafond. Het niveau van sommige atleten was te hoog geworden en bij sommige oefeningen bereikten ze effectief het dak van de oubollige sportzaal. De pogingen om een nieuwe zaal te bouwen liepen spaak en verkassen naar de sportzaal in Averbode was moeilijk omdat het team daar samen met een volleybalploeg moesten trainen. Dat was niet meteen bevorderlijk voor de concentratie.

De slechte accommodatie leidde tot het afhaken van een paar toptalenten. Stan Lagrou, eerder nog geselecteerd voor de wereldkampioenschappen trampoline voor jongeren, is ondertussen definitief gestopt en hij legt zich volledig toe op het wielrennen.

Het stadsbestuur greep uiteindelijk in en liet een koepel plaatsen boven het gedeelte van de sporthal waar de trampolines staan. Die koepel laat toe om twee meter hoger te springen en dat volstaat voorlopig. De kostprijs is echter stevig en bedraagt meer dan 100.000 euro.

Volgende zaterdag staat de officiële inhuldiging van de verbouwing gepland en THOR Zichem grijpt dat moment aan om de jeugd te laten kennismaken met de het brede aanbod dat de club heeft. Van 14.00 uur tot 16.00 zijn er een reeks turnclinics voor alle leeftijden. Je kan dan gratis een try-out meepikken. Om 16.30 wordt de koepel ingehuldigd en om 17.00 geeft de wedstrijdploeg trampoline een demonstratie. Daarna kunnen jonge talenten in spe zelf ook een korte trampolineclinic meespringen. Je klieft door de lucht onder begeleiding van ervaren trainers. Tof toch?

De koepel heeft overigens nog wel meer mogelijkheden. Sommige leden van de club denken zelfs aan een verkenning van de ruimte. Op bepaalde tijdstippen in het jaar gelden in Zichem echter verzachtende omstandigheden. Zeker als het carnaval is.

 

Geef een reactie