Mathieu van der Poel rijdt Duracell Dwars door het Hageland en Balische Belgium Tour

Mathieu van der Poel heeft zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk gewijzigd. Hij selecteert een reeks wedstrijden in België en daar doen zowel de Baloise Belgium Tour als Duracell Dwars door het Hageland hun voordeel mee. Mathieu van der Poel zal op zaterdag 10 juni aan de start verschijnen van Duracell Dwars door het Hageland. Van der Poel houdt aan deze wedstrijd goede herinneringen over. In 2017 won hij voor Taco van der Hoorn en Wout Van Aert. Op de kopafbeelding kan je de podiumviering van die wedstrijd zien.
Vorig jaar was de zege op de Citadel van Diest voor Van der Poels ploeg- en landgenoot Oscar Riesebeek. Een gravelrace zoals DDHH is eigenlijk gesneden koek voor veldrijder en mountainbiker Mathieu van der Poel.

Een paar dagen later, op dinsdag 13 juni, krijgt Scherpenheuvel Matje opnieuw te zien, bij de presentatie van de ploegen van de Baloise Belgium Tour. Op woensdag 14 juni staat dan de eerste rit van de Baloise gepland met start en aankomst in de omgeving van de basiliek.

Eerder bevestigde ook Jasper Philipsen al dat hij de vijfdaagse rittenkoers meerijdt. Philipsen is zeker een van de favorieten voor winst in de eerste rit in Scherpenheuvel. Met van der Poel aan zijn zijde, stijgen die kansen nog.

De wedstrijd is overigens erg sterk bezet. Er staan momenteel acht WorldTour-ploegen aan de start. Een daarvan is Soudal-Quickstep met Fabio Jacobsen en Yves Lampaert als bevestigde deelnemers. Het is uiteraard uitkijken naar de voorbereiding van Remco Evenepoel op het WK in Glasgow. Als Evenepoel volledig hersteld is van covid zal hij snel aan die voorbereiding willen beginnen. Het WK is al in augustus. Het parcours van de laatste rit in de Baloise Begium Tour loopt door Schepdaal, waar Remco zijn ganse leven gewoond heeft. Het zou dus zomaar kunnen dat we ook de wereldkampioen in Scherpenheuvel aan de start krijgen.

Geef een reactie