Met Niels Destadsbader, Berre en Pommelien kondigt Lolands top van Vlaamse muziekscene aan

Presentator, acteur en zanger. Zo staat het op de homepage van Niels Destadsbader en daarmee is in drie woorden gezegd dat je momenteel maar moeilijk om deze spring-in-het-veld heen kan. Niels Destadsbader is momenteel overal. Hij werkt een theatertournee door gans Vlaanderen af met Miguel Wiels, is wekelijks als presentator of als gast te zien in een reeks TV-programma’s en is met zijn opvallend en actief privéleven niet weg te branden uit de boekskes en de showbizzwebsites.

Het was dan ok bijna onvermijdelijk en op zaterdag 16 september is het zover! Niels Destadsbader topt het podium van Lolands. Met de nieuwe keizer van het Vlaams lied heeft het festival een straffe ruggengraad voor de zaterdagaffiche opgetuigd.

Kampioen Marc Vertongen opent de show met Radio Hallo, zeg maar de plezantste radioperformance van het moment. Daarna komt traditioneel een opkomend talent maar de naam daarvan wordt pas volgende week vrij gegeven. Vanaf 18.30 uur krijgt het publiek van Lolands drie van de strafste namen van de Vlaamse muziekscene op dit moment op het podium te zien. Met Berre, Pommelien en Niels Destadsbader zit er een stevig crescendo aan te komen op de wei in Scherpenheuvel. Les Truttes kunnen daarna voor een climax zorgen en dan kan de wei helemaal uit de bol met Omdat het kan & Average Rob. De naam van de DJ die Lolands door de laatste nacht loodst is nog een paar dagen een goedbewaard geheim maar laten we wel wezen, de affiche van deze elfde editie van het festival is nu al een knaller.

Het is nu met heel veel belangstelling uitkijken naar de headliner van de vrijdagavondaffiche. Vorige week maakte het team van Lolands bekend dat The Love de vrijdag opent. Dat is een bangelijk project met onder meer Sore Losersgitarist en radiopresentator Cedric Maes. Samen met Bob Belmans, Kevin Maenen, Jonas Wellens en Sean Willekens brengen zij deze maand tien compleet nieuwe nummers uit op Come on and feel the love. In september kan je dat live komen meemaken op de wei van Lolands. Straffe garagerock met een schitterende zanger op het podium!

het Lolandsteam verraste door ook op vrijdag uit te pakken met een tributeband. Maar dan wel een hele speciale en eentje waar we erg naar uitkijken. Bleach durft het repertoire van Nirvana aan. Deze tribute band wordt overgevlogen uit Italië. Het is voor de eerste keer dat de programmatie van het festival over de grens reikt. Ze doen dat overigens niet alleen met Bleach. Met Therapy? staat op vrijdag een Noord-Ierse supergroep op de affiche. Franky Desmet-Van Damme en Channel Zero krijgen daarmee een straffe uitdaging om dit grungefeestje helemaal in te kleuren. Om daar nog bovenuit te komen moet er wel een hele grote naam aankomen. Spannend!

Je kan tickets voor Lolands bestellen via deze link: www.lolands.be/tickets

Geef een reactie