Street art artiest Tuzq geeft dierenartsenpraktijk Beestig extra kleur

Street art kunstenaar Lars “Tuzq” Van Cauwenbergh mag in zijn nopjes zijn. De jonge artiest heeft in zijn eigen woonplaats Scherpenheuvel-Zichem al bijzonder knappe werken mogen maken maar dit weekend was hij op amper een paar honderd meter van zijn eigen deur aan de slag. Dierenartsenpraktijk Beestig bestaat in 2023 tien jaar en dierenarts Laura De Houwer wilde die mijlpaal een kunstzinnig accent geven met een monumentale mural.

De keuze van Laura De Houwer om de opdracht aan Tuzq te gunnen was niet al te moeilijk. De bijzonder knappe afbeelding van een vos op de gevel van feestzaal Concordia in Testelt overtuigde haar meteen. Die mural won overigens in 2021 de prijs voor het beste street art werk in België.

In het filmpje onderaan legt Laura De Houwer uit waarom ze voor Tuzq koos

De dierenarts wil overigens de ganse parking voor haar praktijk een make-over geven. Onder meer de betonnen blokken rond de parking verdwijnen en er komt een omheining om te voorkomen dat er dieren bij het uitstappen uit een wagen zouden wegglippen. De praktijk is op het drukke kruispunt op Mannenberg gevestigd. De opwaardering van de site is daardoor een meerwaarde voor iedereen die daar in de omgeving passeert.

DAP Beestig bestaat sinds 2013 en wordt gerund door Laura De Houwer met haar assistente Lies. Ze zijn gespecialiseerd in kleine huisdieren, gaande van katten, honden over kippen en konijnen.

Contact: Laura De Houwer, Mannenberg 2, Scherpenheuvel, info@beestig.eu, 013 30 69 06

Geef een reactie