Eenmalige extra steun voor dierenasielen in de regio

Dat dierenasielen bijzonder dankbaar werk leveren zal duidelijk zijn. Tot voor een paar jaar moesten de initiatiefnemers zelf zorgen voor hun werkingsmiddelen maar daar kwam ondertussen verandering in. Vlaams Dierenminister Ben Weyts werkte een systeem van structurele financiële steun uit voor alle erkende dierenasielen. Vorig jaar bedroeg de totale steun 1,7 miljoen euro.

Er komt nu ook een eenmalige extra ondersteuning waarmee de dierenasielen hun zware energiefactuur kunnen opvangen. In Vlaams-Brabant bedraagt die steun 75.000 euro. Dat bedrag wordt verdeeld over 27 erkende asielen. De steun per asiel varieert van 1.000 euro tot meer dan 10.000 euro, afhankelijk van de grootte van het asiel. In onze regio is het hoogste bedrag 6.812 euro.

Een overzicht van de asielen in onze regio die extra steun krijgen

  • Watermanshoeve in Tielt-Winge | 6.812 euro
  • Kattentehuis Vergeet Me Nietje in Scherpenheuvel-Zichem | 4.790 euro
  • VZW Dierenasiel Tienen in Tienen | 4.491 euro
  • De Snorhaar vzw in Scherpenheuvel-Zichem | 3.268 euro
  • Poezenplaneet VZW Betekom in Betekom | 3.193 euro
  • Forrest & friends vzw in Kaggevinne | 3.159 euro
  • VZW Kat-lijn in Lubbeek | 1.122 euro
  • vzw poezenpootjes Geetbets in Geetbets, Noodopvang Demerkat VZW in Diest, Rattenopvang Ratopia VZW in Diest, De Zorghoeve vzw in Kortenaken en Zwerfkat in Leuven krijgen ieder 1000 euro.

Geef een reactie