120 gratis extra parkeerplaatsen beschikbaar op citadel

Op de site van de citadel in Diest is een vrij grote parkeerzone waarvan het statuut niet echt duidelijk was. Het gaat over de open ruimte achter de uitschuifbare groene poort richting de vroegere hangars voor de voertuigen van de para’s. Er zijn parkeervakken op de grond geschilderd maar de poort naar die zone is niet altijd open en dat doet veel mensen twijfelen om er hun wagen achter te laten.

Terecht want in principe was die zone ook geen officiële randparking. Daar komt nu verandering in. Het stadsbestuur van Diest maakt voortaan de 120 parkeerplaatsen gratis ter beschikking van maandag tot zaterdag tussen 8 en 20 uur. Het is een tijdelijke maatregel die geldt tot de volgende fase van de herbestemming van de citadel aanbreekt.

120 plaatsen extra binnen groene poort

Burgemeester Christophe De Graef meldt dat die uitbreiding van 125 plaatsen bovenop de 175 bestaande parkeerplaatsen van de gratis randparking op de citadel komt. Die parking ligt op wandelafstand van het centrum. Wie de steile trap wil vermijden kan via de kasseiweg stappen en zo geniet je nog van het knappe vergezicht over de stad.

Burgemeester De Graef waarschuwt wel dat de parking in principe om 20 uur dicht gaat. Ook op zondag blijft de parking gesloten. Al is die maatregel niet absoluut. Als er grote events zijn in de stad, kunnen de openingsuren van de extra parking worden aangepast.

Dat is meteen al van toepassing op zondag 19 maart. Dan vindt de negende editie van Ladies CityDeluxe plaats in het centrum. Een evenement dat heel wat bezoekers naar Diest lokt. De groene poort opent dan uitzonderlijk ook op zondag voor bezoekers en inwoners die wat langer van het stadscentrum en haar restaurants wil genieten, tot 22 uur.

Maar ook bij andere grotere events, denk maar aan Diest Carnaval op zondag 26 maart, Supermercado in juni en Re:lict in september, past de stad de openingsuren aan voor de parkeerplaatsen op de citadel binnen de groene poort.

Inwoners die door events in het centrum hun auto moeten verplaatsen, kunnen dan ook op de citadel terecht.

Geef een reactie