Europees kampioene Lorena Wiebes wint Craywinckelhof Omloop van het Hageland

Bijna de volledige top van het dameswielrennen denderde vorige zondag over de wegen van het Hageland. De Craywinckelhof Omloop van het Hageland startte om 13 uur in Aarschot en 124 kilometer verder wachtte de finish in Tielt-Winge. Lotte Kopecky die een dag eerder op imponerende wijze de Omloop Het Nieuwsblad won, was er niet maar haar ploeg, SD Worx, had een plan met Europees kampioene Lorena Wiebes. Als Wiebes kan spurten voor de overwinning staat de rest vaak nauwelijks op de foto. Het was dus zaak om haar in goede omstandigheden door het erg selectieve parcours te loodsen. Evident was dat niet. Er waren nogal wat valpartijen en de dames maakten er ook een zware wedstrijd van.

Het was uiteindelijk Floortje Mackaij van Movistar die nog voor de grootste onrust zorgde. Zij zette de uitgedunde kopgroep op scherp met een late aanval. Bij SD Worx moesten ze vol aan de bak maar Femke Marcus, Barbara Guarischi, Lonneke Uneken en Marlen Reusser klaarden de klus. Op ongeveer een kilometer voor des treep werd Mackay gegrepen en toen was het Wiebes. Ook die klaarde de klus met verve. Europees kampioene Wiebes dus op het hoogste trapje van het podium met naast haar de Italiaanse Marta Bastianelli en de Franse Audrey Cordon-Ragot. Dat is een bijzonder prestigieuze uitslag voor de Craywinckelhof Omloop van het Hageland.

Van de Belgische dames haalde enkel Julie De Wilde de top 10 met een 8ste plaats. Op de 7de plaats staat nog een atlete met een wel zeer Vlaams ogende naam. Letizia Paternoster is echter een Italiaanse renster.

TOP 10
CRAYWINCKELHOF | OMLOOP HET HAGELAND
  1. WIEBES Lorena Team SD WORX
  2. BASTIANELLI Marta UAE
  3. CORDON RAGOT Audrey ZAAF Cycling Team
  4. FIDANZA Arianna CERATIZIT – WNT Pro Cycling
  5. FOURNIER Roxane  FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope
  6. PATERNOSTER Letizia Team Jayco
  7. DE WILDE Julie Fenix-Deceuninck
  8. BIANNIC Aude Movistar Team Women
  9. HANSON Lauretta Trek Segafredo

Geef een reactie